Sosyal paylaşım sitesinden Bolululara yönelik çirkin ifadeler kullanan Adnan Uzun'la ilgili olarak konuşan Başkan Yılmaz, Bolu'da yaşayan bir insanın bu lafları Bolululara karşı ettikten sonra, gelip Bolululara hangi yüzle bakacağını düşünemiyorum. Özür dilemesi bile benim için kabul edilebilir bir durum değildir. Özrü kabahatinden büyük olur. Kullanılan şekil ve ifade çok aşağılayıcıdır” dedi.

Uğurlama törenine katılan tüm katılımcılara seslenen Başkan Yılmaz, Oraya giden herkes dava açsın. Halkımız, bu tür edepsizlikleri yapanlara bir daha yapamayacakları şekilde dersini versin. Eğer dava etmezlerse kabul etmiş sayılırlar ve ben bunu Bolululara yakıştıramam” diye konuştu.

Yapılan paylaşımla ilgili gazetemiz Yazı İşleri Müdür Hakan Aydın'ın sorusunu cevaplandıran Başkan Alaaddin Yılmaz şu ifadeleri kullandı;

UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIMIZ BİR YAPI OLUŞMUŞTU

Ahmet Zahteroğulları Bolu'muza gelen, geçmişte de Bolu da Vali Yardımcılığı yapmışlığından dolayı tanıştığımız, Bolu'yu bilen, Bolu'nun problemlerini bilen, aynı zaman da İl Özel İdare Genel Sekreterliği yapması dolayısıyla il genel meclisinin çalışmalarını bilen, Ankara bürokrasisinde üst görevler yaptığı için Ankara bürokrasisini tanıyan birinin Vali olarak Bolu'ya atanması beni son derece umutlandırdı. Gururlandırdı. Çünkü 11 yıllık belediye başkanlığım zamanında maalesef Valilikle olan irtibatlarımızda çok iyi irtibatlar kuramadığımız için Bolu bunun kaybını yaşadı. İlk defa uyum içerisinde çalışacağımız bir yapı oluşmuştu. Ve önümüzde de uzun bir dönem seçim olmayacağı için bu dönemde Bolu'yu şöyle bir atlatalım diye düşünce içerisindeydik.

HİÇ BEKLEMEDİĞİMİZ BİR ANDA VALİMİZİ ALMIŞTIR

Valileri hükümetler atıyor, hükümetler alıyor. AK Parti hükümeti hiç beklemediğimiz bir anda Valimizi almıştır. Bu bizi son derece üzmüştür. 11 yıldır ilk defa güzel bir iletişim kurduğumuz Valimizi kaybettik. Yeni gelen valimiz bu iletişimi daha iyi götürebileceğimiz bir umuduyla da ona da hoş geldin diyeceğiz.

BENİ ÇOK RAHATSIZ ETMİŞTİR

Ancak Valinin gönderilmesiyle ilgili bu konuda AK Partili olduğu belirtilen, Bolu'da yaşayan birisinin oraya gelenlerle ilgili çok yakışıksız, kabul edilebilir olmayan mesajı beni çok rahatsız etmiştir.

BOLULULARA HANGİ YÜZLE BAKACAK

Tabi Bolu'da yaşayan bir insanın bu lafı Bolululara karşı ettikten sonra, gelip Bolululara hangi yüzle bakacağını düşünemiyorum. Özür dilemesi bile benim için kabul edilebilir bir durum değildir. Özrü kabahatinden büyük olur. Kullanılan şekil ve ifade çok aşağılayıcıdır.

BU ŞEHİRDE TEKRAR NASIL YAŞAYACAKTIR

Böyle bir insanın yaşadığı şehir ve halkına tavrının şehir halkı tarafından kabul edilebilmesi edeben kabul edilemez. Nasıl bu şehirde tekrar yaşayacaktır, insanların yüzüne nasıl bakacaktır, bir başka şehirde böyle bir laf edenin o şehirde yaşamaya devam edebilmesi mümkün müdür? Önce insan olmak lazım. AKP'li, CHP'li, MHP'li olabilirsiniz. Ama insan olmadığınız taktirde bunların hiçbir önemi yoktur.

AK PARTİDE BÖYLE KİMSELER YOKTU

AK Partili olarak algılanması beni derinden yaralamıştır. Benim kurduğum AK Partide böyle kimseler yoktu. AK Parti kitle partisi olması dolayısıyla bir vesileyle bir dönem AK Partide görev almış olması, onun AK Partili olarak böyle bir açıklama yapmış olmasını AK Partililer böyle yaptı diye algılanmasını kabul etmem mümkün değil. Çünkü insani bir açıklama değildir.

BELHUM ADAL POZİSUYONUNDA BİR İNSANIN

Kuran'da bir ifade vardır; Belhum adal denen bir açıklama şeklidir bu. Böyle bir yapının AK Parti içerisinde olması beni üzer, AK Partili olarak anılması beni derinden üzer. Çünkü belhum adal pozisyonun da bir insanın AK Partili, CHP'li, MHP'li olması bir şey ifade etmez. Önce insan olmak durumundayız.

BOLU'NUN VALİSİDİR

Belhum adal olarak ifade ettiğim birisinin ifadeleri onu bağlar. Giden Vali de AK Partinin Valisidir, gelen Valide Ak Partinin valisidir. Çünkü hükümetler atar valileri. Giden Vali CHP'nin atadığı vey aldığı vali değildir. Gelen Valide bizim valimizdir. Bolu'nun Valisidir. Herşeyden önce Bolu'ya hizmet etmek için çalışan bir adamı ve umutla bu heyecanda olan adamı saygısızca anmak, gelen Valiyi de töhmet altında bırakır. Bu zavallıların laflarını ciddiye almak beni son derece üzmektedir. Hele bu lafların AK Partiye mal edilmesi derinden üzüyor.

ORAYA GİDEN HERKES DAVA AÇSIN

Avukatımla görüştüğümde bahse konu uğurlamada yer almadığım için bu şahsa karşı Alaaddin Yılmaz olarak dava açamıyormuşum. Allah rızası için, oraya giden herkes bir avukatla görüşerek (sanırım 200 lira gibi bir maliyeti olur) avukat gelirlerini de alacak şekilde açarsanız, 200-300 kişi orda vardır. Ben bunu talep ediyorum Bolulularda. Oraya giden herkes dava açsın. Bu tür edepsizlikleri bir daha yapamayacaklarının dersini versin. Eğer dava etmezlerse kabul etmiş sayılırlar ve ben bunu Bolululara yakıştıramam. Sizlerde buna dahilsiz. Yoksa yürümenizi kontrol ederim. Bu Bolu'ya karşı, Bolululara karşı edilmiş bir hakarettir. Bunu Boluların kabul etmesini doğru bulmam.