Alaaddin Yılmaz yeni yapılacak olan Adliye Sarayı'nın arsasında bir basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, eski terminal alanına yapılacak olan Adliye Sarayı'nın yapımına hemen başlaması dileğinde bulundu. Söz konusu yerin Bolu'nun geleceği açısından çok önemli bir yer olduğunu belirten Başkan Yılmaz, Bizim polemik ve şovlarla işimiz yok” dedi.
Yıllardır Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile Avukatları karşı karşıya getiren yeni adliye sarayının yeri ile ilgili tartışmalar sona erdi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Adliye Sarayı yapılacak yeni yeri basın mensuplarına tanıttı.
“ZATEN BAKAN YER TARİFİNİ YAPMIŞTI”
Bolu'nun Adliye binasına çok acil ihtiyacı olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye'de yeni Adliye binası yapılmayan illerden biri Bolu'dur. Bu konudaki yaklaşımlar açısından da farklı yorumlar yapılmıştır. Bunun çözümü ile ilgili çalışmaları da milletvekillerimiz, il başkanlığımız, ilçe başkanımız, il genel meclisi başkanımız ve belediye başkanlığı olarak Adalet Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde neticelendirmiş olduk. Bakanın Bolu'ya ziyaretinde zaten Adliye binasının yapılacağı yeri size açıklamıştık. Ancak onun anlattıklarının yorumunu yapamadığımız için ‘bakan da geldi ama Adliye binasının yeri açıklanmadı' şeklinde algılandı. Aslında bakana sorduğunuzda, bakan yeni bir adliye binası için kentsel gelişim, trafik yönü, otopark alanı, zemin etüdü ve güvenlik unsurları göz önünde tutulacaktır dedi. Bunu derken de zaten yerin tarifini yapmıştı” diye konuştu.
“BOLU'NUN GELECEĞİNDE BU BÖLGE EHEMMİYET ARZ EDECEK”
Yeni adliye binasının bu bölgeye yapılması ile kentsel gelişim açısından bu bölgenin gelişimine çok ciddi anlamda katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Yılmaz, Çünkü yakın bölgedeki eski mahallelerimiz olmasına rağmen, gelişim açısından kısır kalmış, sanayi ve eski terminal ile kapandığı için bu bölgede şehircilik zafiyet geçirmiştir. Ancak hemen yan tarafında yapılan Atatürk Orman Parkı ve Çok Amaçlı Salon'un hizmete girmesiyle hemen yan taraftaki sanayinin de taşınması ile mevcut sanayi üzerinde de TOKİ ile Bolu için ihtiyaç olan herhangi bir projenin çalışması başlamış oldu. Dolayısıyla Bolu'nun geleceğinde bu bölge ehemmiyet arz edecek” dedi.
“GÜVENLİĞİ SAĞLAMAKTA ZORLANMAYIZ”
Mevcut projenin istenildiğinde hemen bu bölgeye uygulanabileceğini aktaran Başkan Yılmaz, Burada geçmişte üzerinde konuşulan yerin metrekaresi 10 bin iken burası 20 bin metrekare olacak. Oranın cephe uzunluğu ile buranın cephe uzunluğu çok farklı olduğu için mevcut proje hemen uygulanabilir durumdadır. Hiçbir zaman kaybı olmadan bu işin üzerinden gelinecek durumdadır. Trafik yoğunluğunun en zayıf olduğu yer olduğu için ulaşımı çok rahattır burasının. Bize önerilen yerde karşı tarafta binalar var. O binaların herhangi birisinde insanlara tehdit oluşturulabilir mi diye baktığımızda, çok rahat tehdit oluşturabiliriz, güvenliği sağlamakta zorlanırız. Adliye binaları önünde de, cezaevine giderken de korunma açısından sıkıntılar olabiliyor. Eski cezaevinin olduğu yerde önlem alınabilecek bir durum yoktu ama burada her türlü önlem alınabilecek sistem oluşturabilme şansına sahip. Bolu deprem bölgesi olduğu için, eski cezaevinin zemin etüdü ile yeni arazinin arasında fark var. Yani buranın zemini daha sağlıklı. Eğer proje yeniden yapılırsa demir sayısı düşer daha ekonomik olur ama aynı proje burada tatbik edilirse mukavemet daha güçlenir” ifadelerini kullandı.
“Bolu'nun geleceğini düşünmek lazım” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Yılmaz, yeni adliye binasının bir an