Bolu Adliyesi'nde güvenlik önlemleri arttırıldı. Artık savcı, hakim ve avukatlar da dahil olmak üzere adliye binasına herkes ayrı kapılardan girecek. Vatandaşlar dev x-ray cihazından geçecek. Hakim, savcı ve avukatlar kartla giriş yapacak.

Mart ayında Berkin Elvan davasına bakan Savcı Mehmet Kiraz'ın İstanbul Adliyesi'ndeki odasında saldırganlar tarafından rehin alınarak öldürülmesi sonrası, adliye binalarında güvenlik zafiyeti dikkat çekti. Mehmet Kiraz'ın ölümünden sonra harekete geçen Adalet Bakanlığı, tüm illerdeki Adliye binalarında güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı. Bu karar Bolu Adliyesi'nde de uygulamaya geçti. Adliye binasının girişinde hakim, savcı, avukat ve vatandaşların giriş bölümleri birbirinden ayrıldı. Eski kontrol masasının yerine dev x-ray cihazı yerleştirildi.

Savcı ve hakimler de kontrollü geçecek

Bolu Adliyesi'ndeki yeni giriş çıkış uygulaması da dikkat çekti. Bundan sonra adliyeye girmek isteyen vatandaşlar önce, havaalanlarındaki gibi dev x-ray cihazından geçecek. Daha sonra görevli polisler tarafından kontrol edilecek. Savcılar, hakimler, avukatlar ve adliye çalışanları ise vatandaşlardan ayrı bir geçiş kapısı kullanacak. Onlar da kontrolsüz geçemeyecek. Kendilerinin savcı, hakim, avukat ya da adliye çalışanı olduklarını belgeler kimlik kartlarını okutarak kapıdan geçecekler.

“Adliyemiz daha güvenli hale geldi”

Adalet Bakanlığı'nın hayata geçirdiği güvenlik uygulaması hakkında bilgiler veren Bolu Barosu Başkanı Avukat Ferit Atalay, İstanbul'da Savcı Mehmet Kiraz'ın öldürülmesinden sonra adliyelerde ciddi derecede güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı. Bu açığı önlemek için Adalet Bakanlığı'nın katkılarıyla bakanlığın finanse ettiği güvenlik aygıtları adliye girişine yerleştirildi. Bolu Adliyesi'nde de x-ray cihazlarına yenileri eklenerek giriş çıkışlar denetim altına alındı. Bundan sonra Bolu Adliyesi'ne giren herkes, hakim, savcı, avukatlar da dahil güvenlik alanlarından geçecek. Böylelikle adliyemizde yaşanabilecek olayları önlemiş olacağız. Adliyemiz artık güvenli bir mekan haline geldi” şeklinde konuştu. Haber Merkezi