7 Haziran'da yapılacak olan Genel Seçimler'de milletvekili olabilmek için kamu kurum ve kuruluşlardan yapılan istifalar 10 Şubat tarihi itibarıyla kesinleşmeye başladı. Milletvekilliği için aday adayı olacağı konuşulan isimler görevlerinden istifa ettiklerini açıklarken, ismi konuşulanlardan bazıları ise görevlerine devam edeceklerini bildirdiler.

İKA İSTİFA ETTİ

Yapılacak olan genel seçimlerde aday adaylığı için ismi konuşulanlar 10 Şubat tarihi itibarıyla bir bir istifalarını vermeye başladı. Bu isimlerden en çok konuşulan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin İka da 10 Şubat itibarıyla istifa ettiğini açıkladı ve Hepimize hayırlı olsun” dedi.

DAVARCIOĞLU İSTİFADAN VAZ GEÇTİ

Milletvekilliği aday adaylığı için istifa edeceği konuşulan bir diğer Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise istifa etmeyeceğini açıklayarak Bolu'da hizmet etmeye devam edeceğini kaydetti.

AİBÜ'DEN DE BİR İSTİFA GELDİ

10 Şubat'ta istifa ettiğini açıklayan bir diğer isim ise AİBÜ Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Feridun Kaya oldu. Kaya 2002 yılından bu güne her alanda gösterilen başarıların, Yeni Türkiye” anlayışıyla daha da ileriye gideceğine inancım tamdır. Herkesin makam değil, sorumluluk bilinciyle bu demokrasi yürüyüşünde üzerine düşen görevi yapmasıyla, Türkiye gelecekte dünyanın lider ülkeleri arasında yerini alacaktır. Bu Adalet ve Kalkınma hareketinde bir yapı taşı olabilmek için ben de varım” dedi.

CHP'DE HAREKETLİLİK BAŞLADI

İstifa ettiği öğrenilen bir diğer isim de CHP Gerede İlçe Başkanı Yusuf Renkli oldu. Renkli Milletvekili aday adayı olmak için CHP Merkez İlçe Başkanlığı görevimden istifa ettiğim doğrudur. Adaylık müracaatı ile ilgili önümüzdeki haftalarda basın açıklaması yapacağım” dedi.

AK PARTİ'DE ADAY ADAYI SAYISI: 6

İstifa ettikleri öğrenilen son isimlerle birlikte muhtemelen AK Parti'de milletvekili aday adayı olacakların sayısı da arttı. Bu duruma göre Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Fatih Metin, Dr. Hüseyin İka, Prof. Dr. Ali Coşkun ve Feridun Kaya ile aday adaylarının sayısı 6'ya çıkmış oldu.

CHP'DE ADAY ADAYI SAYISI: 5

CHP'den aday adayı olacağını belirten Tanju Özcan, Yusuf Renkli, Cemal Türk, Ahmet Özcan ve Özaydın Çetin ile birlikte CHP Milletvekili aday adaylarının sayısı da 5 oldu.

MHP SESSİZLİK HAKİM!

Teşkilat kongrelerini yeni tamamlayan MHP'de ise henüz bir hareket yok. Mehmet Aydın'ın delegelerin oyu ile yeniden il başkanı olmasının ardından, MHP'de de ilerleyen günlerde isimlerin netleşmesi bekleniyor. Haber Merkezi