1 Kasım seçimleri nedeniyle Bolu'dan aday adaylığı başvurusu yapan 11 isim olmasına rağmen, MHP Genel Merkezi seçimlere kısa bir süre kalması nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde ki sıralamayı korudu. Listenin ilk ikisinde yer alan Gülez ve Yerlikaya adaylık başvurusu yapmasalarda, MHP Genel Merkezi'nden gelen talimata hayır demediler. Listeye Geredeli Metin Apayydın eklendi.

HAKAN AYDIN

MHP Genel Merkezi beklenmedik bir hamle yaparak, 1Kasım seçimleri nedeniyle adaylık başvurusunda bulunmayan iki ismi listeye aldı.

11 BAŞVURU YAPILMIŞTI

MHP listelerinden Bolu milletvekili adayı olmak isteyen 11 aday, MHP Genel Merkezi'ne giderek adaylık başvurularını yapmışlardı. Listenin ilk sırasında Gürzap Yılmaz'ın yer alması beklenirken, MHP Genel Merkezi'nin müdahalesi tüm tahminleri alt üst etti.

GÜLEZ VE YERLİKAYA İKNA EDİLDİ

Ülkenin içerisinde olduğunu ve seçimlerin hayati önem taşıdığını belirten MHP Genel Merkezi, İl Başkanı Mehmet Aydın'ı perşembe akşamı arayarak adaylar hakkında bilgiler aldı. Aydın, aday adayları hakkında tek tek bilgi verirken, Genel Merkez seçimlere çok az bir süre kalması nedeniyle mevcut adayların kendini halka tanıtma şansı kalmaması nedeniyle eski adaylarla yola devam edilmesini istedi.

AYDIN HER İKİ ADAYLA GÖRÜŞTÜ

MHP Genel Merkezin talimatını hemen Şükrü Gülez ve Mihriban Budak Yerlikaya'ya ileten Aydın, her iki isimde aday olmayı düşünmediklerini belirtirken, Genel Merkezin talimatı olursa da görevden kaçmayacaklarını belirttiler. Yaşanan süecin ardından MHP Genel Merkezi Şükrü Gülez'i birinci sıradan, Mihriban Budak Yerlikaya'yı ikinci sıradan ve Metin Apaydın'ı üçüncü sıradan yarak YSK'ya bildirdi. HAKAN AYDIN

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin milletvekili adaylarını yazılı basın açıklaması yaparak duyurdu. Bahçeli, açıklamasında ülkenin geleceğinin sisli olduğunu, belirterek, "Bu itibarla 1 Kasım yeni bir imkan, yepyeni bir demokrasi fırsatı olarak önümüzdedir." dedi.

1 ŞÜKRÜ GÜLEZ

2 MİHRİBAN YERLİKAYA

3 METİN APAYDIN - ÜNİVERSİTE - KUYUMCU