‘İlimiz bir üniversite kentidir. İlimize öğrenci arkadaşlarımız renk katıyor. İyi ki onlar var' diyen AKP Bolu Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Ferudun Kaya, İzzet Baysal'ın emaneti olan Üniversitemizin gelişim bayrağını zirveye taşımak için tüm gücüm ile çalışacağıma buradan sizler aracılığı söz veriyorum” dedi.

“AYDA BİR GÜN ÖĞRENCİLERİN YANINA GİDECEĞİM”

Kendi öğrencilik hayatından örnekler vererek açıklamalarına devam eden AKP Bolu Milletvekili Aday Adayı Ferudun Kaya, Bolu'da Üniversite öğrencisi olmak ne demek en iyi ben bilirim. 1995 yılında AİBÜ iktisadi ve idari bilimler fakültesini en iyi ortalama ile tamamladım. Yine 2002 yılında yüksek lisans öğrenimimde Bolu'da Sosyal Bilimler Enstitüsünde işletme anabilim dalında tamamladım. İşletme Bilim Uzmanı” unvanını aldım. Sizler aracılığı ile onlara mesaj gönderiyorum. Şayet AK Parti Genel merkezi tercihi ve vatandaşlarımızın teveccühü ile vekil olarak meclisimize gidersem AİBÜ öğrencileri bilsinler ki Ankara da bir kardeşleri, arkadaşları var. Zaten herhangi bir sorunları için Ankara'ya gelmeye gerekleri kalmayacak ben ayda bir gün öğrencilerin yanına gideceğim, AİBÜ soysal tesislerinde olacağım. Sosyal tesislerde vekil masası kuracağım, onlar ile çay içeceğim. Onların desteği bizim için çok önemlidir. Onlardan arzım içlerinden birisi olan Doç.Dr.Ferudun Kaya'ı başta sosyal medya olmak üzere her alanda desteklemeleridir” dedi.

“ONLAR BİZİM FAHRİ HEMŞERİLERİMİZ”

Üniversite öğrencilerinin Bolu'nun fahri hemşehrisi olduğunu belirten Kaya, Aileler ilk defa gurbete çıkan, yuvalarında besledikleri büyüttükleri gözü gibi baktıkları çocuklarını üniversite eğitimi için yanlarından ayırırlar. Üniversite okuduğu ilden gelen her türlü haberi can kulakları ile dinlerler. Başka bir ifade ile Bolu'da çocukları okuyan aileler Bolu'da yaşanan her türlü olayı yakından izlerler. Bir Bolulu olarak onlar bize emanettirler. Onlar bizim fahri hemşerilerimizdir. Milletvekili olursam, onların ilimizde eğitim gördükleri süre içinde en iyi ağırlayabilmek için milletin verdiği tüm yetkileri kullanacağım. Üniversitemizin bilimsel başarılarla basına yansıması için üniversitemiz yetkililerinin taleplerini en öncelikli olarak yerine getirmeye çalışacağım” dedi.

“BOLU'YA AKADEMİSYEN BİR MİLLETVEKİLİ GEREKİYOR”

AİBÜ'nün diğer üniversitelerden geri kaldığını hatırlatan Kaya, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Liderliğinde AK Parti iktidarı ve kendiside bir akademisyen olan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu Hükümeti şu ana kadar 400 binden fazla derslik açarak bütçeden en büyük payı eğitime aktarmıştır. Üniversite sayısını 175'e çıkmıştır. Ne yazık ki bu gelişim sürecinde AİBÜ ile 1993 yılında kurulun Sakarya Üniversitesine göre gelişim sürecinde arkada kalmıştır. 2006 yılında kurulan Karabük Üniversitesine göre de arkada kalmıştır. Bu alanda ne yapılması gerekiyorsa onlar ivedilikle yapılmalı, üniversite yönetimine destek verilmeli. Öğrenci kenti olmaya aday bir şehirsek Bolu'ya akademisyen bir milletvekili gerekiyor. Saygıdeğer büyüğümüz İzzet Baysal'ın emaneti olan Üniversitemizin gelişim bayrağını zirveye taşımak için tüm gücüm ile çalışacağıma buradan sizler aracılığı söz veriyorum. Benim derdim Üniversitemiz için bu. Her yıl 6 bin civarında Bolu'ya turizm elçisi gelmektedir. Aileleriyle birlikte bu sayı 50 binleri bulur. Turizm kenti olmak istiyorsak öncelikle ilimizdeki üniversite öğrencilerini memnun etmeliyiz. Türkiye'nin dört bir tarafından gelmektedirler. İlimizde onları gülümsetecek anılarla göndermeliyiz” diye konuştu.Haber Merkezi