Ak Parti milletvekili aday adayı olan ve maddi imkansızlıklardan dolayı kendini çok tanıtma fırsatı bulamayan Adalet Karadayı ile gazetemizde sıcak bir sohbet gerçekleştirdik. İlkokul mezunu olan ve daha önceki konuşmalarında ‘Benim bu cahilliğim, o savcıların okumuşluğundan daha iyidir' diyerek dikkatleri üzerine toplayan Karadayı, Dünya'nın gözüne, süper güçlerin gözüne bakarak dünya beşten büyüktür diyen bir hükümetin yanında olmayıp da nerede olacağız” diyerek Ak Parti Genel Merkezinde katıldığı mülakat ile ilgili izlenimlerini aktardı.

10 kardeş olduğunu, yetim büyüdüğünü, hayata çok erken yaşta atıldığı için okuyamadığını ifade eden AK Parti Bolu Milletvekili Aday Adayı Adalet Karadayı, katıldığı mülakatta Beşir Atalay ile ilgili sohbetini aktararak, Halkın içinden biri olarak halkın ne kadar hükümetinin yanında olduğunu, hükümetini ne kadar sevdiğini anlatmaya çalıştım. Paralel yapıyı, darbe girişimlerini, taksim olaylarını hatırlattım. Bizim verdiğimiz vergilerle kamu malına zarar verenlerden bahsettim ve tüm bunlar olurken halkın her zaman hükümetinin yanında olduğunu göstermek için burada olduğumu ve Ak Parti sevdalısı bir esnaf olarak orada olduğumu anlattım” dedi.

Daha önce taksim olaylarından dolayı CHP milletvekili Tanju Özcan'ı ve CHP il yönetimini mahkemeye veren Karadayı; Onların zarar verdiği kamu malları bizim gibi küçük esnafın vergilerinden alınıyor. Otobüsler, ambulanslar yakılıyor” diyerek bu şahsiyetteki insanların her zaman karşısında olduğunu ifade etti.
“SEÇİLİP, SEÇİLMEME KAYGIM YOK”
Karadayı'nın mülakat için Ankara'da bulunduğu sırada, kızının Beşir Atalay'a Babama yardım et, babam bu ülke için canını verir” dediğini ve çok duygulandığını ifade eden Karadayı, Benim seçilip seçilmeme kaygım yok ,seçileceğime de inanıyorum. İl başkanlarımın, ilçe başkanlarımın, kadın kolları başkanlarımın hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu kadar arkamda olacaklarını tahmin edemezdim. Ben bugüne kadar Ak Parti için az bile çalışmışım. Yanımdaki aday adayı kardeşlerimden milletvekili adayı olarak kim gösterilirse gösterilsin, yine Ak Parti için eskiden olduğundan da daha fazla çalışacağıma söz veriyorum. Gençlerle birlikte ev ev yine koşacağım, 3-0 yapacağımızdan eminim” dedi.
“DÜNYANIN BEŞTEN BÜYÜK OLDUĞUNU GÖSTERMEK İÇİN BURADAYIM”
Neden Ak Parti'den aday adayı olduğunu ifade eden Adalet Karadayı; Dünyanın gözüne bakarak, süper güçlerin gözüne bakarak dünya beşten büyüktür diyen Cumhurbaşkanımızın yanında olmayıp da nerede olalım. Gözde profesörlerden biri olan Davutoğlu hocamızın yanında olmayacağız da nerede olacağız. Bizler doyasıya kadar kaşık kaşık tarhana çorbası yiyerek büyümedik, ekmek banarak yedik tarhanayı, biz o günleri gördük” diyerek halkın içinden, tabanından geldiğini ifade eden Karadayı; Her şeyi bir kenara bırakalım, bu hükümet zamanında insan olduğumuzu öğrendik. Eskiden hastaneye gidiyorduk hasta bakıcı azarlıyordu, valinin yanına hiç yanaşamazdık, karakolda dipçik yiyorduk, vergi ödediğimiz maliyeye gidip azar işitiyorduk. Şimdi herkes beyefendi diyor. Bundan onurlu başka bir şey olabilir mi? İnsanına değer veren, onlara insan olduğunu hatırlatıp, insan gibi yaşamaları için çaba gösteren bir hükümetin yanında olmayacağız da nerede olacağız” dedi ve bizler aracılığıyla Bolu'dan Ak Parti Genel Merkezi ve tüm Ak Parti çalışanlarına, oradan da tüm Türkiye'ye güzel dileklerini iletti. Haber Merkezi