Haftalardır bazı kesimlerden ağır eleştiri alırken, hiç cevap vermeyip köşesine çekilen Necip Çarıkçı, gider ayak açtı ağzını, yumdu gözünü.
Kongre de kendisine yöneltilen iftiralara karşı söz alan Necip Çarıkçı, Boluspor eski başkanlarından Yılmaz Becikoğlu'nun kendisi hakkında yaptığı eleştirilere en sonunda cevap vererek kendisini savundu. Konuşma sırasında bir hayli sinirlenen Çarıkçı, konuşmalarının ardından oturduğu yerde duygulu anlar yaşadı.
Kendisine yapılan eleştirilerden sonra söz alarak kongrede konuşmasına başlayan Necip Çarıkçı, Veremeyeceğim bir hesap yoktur. Hep sustuk. Asaletimiz gereği konuşmadık” diyen Çarıkçı, Mevlana Celalettin Rumi'nin bir sözünü hazırlatarak ‘Suskunluğumuz asaletimizdendir' dedik, sustuk. Biraz da biz konuşalım artık” dedi.
İleri gitme şansı yok, dediler bugünlere geldik”
2004 yılında malum yönetim kurulumuz Boluspor takımı sondan 6. Sıradayken, düşme potasındayken kulüp başkanlığını sayın Yener Bandakçıoğlu'ndan aldık. Şu ifade vardı sayın Yener başkanımda; ‘Sayın başkanım bu iş çok zordur. Artık Boluspor takımının bundan sonra ileri gitme şansı yok