İki gündür Üniversite'de açlık grevi yapan öğrenciler Okul Yönetimi ile yaptıkları görüşme sonrası açlık grevini sonlandırdılar.
Üniversite'de yaşadıkları sorunlar nedeniyle açlık grevine başlayan öğrenciler üniversite yönetimiyle yaptıkları görüşme sonrası açlık grevine son verdiler. Yaptıkları basın açıklamasıyla açlık grevine son verdiklerini duyuran öğrenciler basın açıklamasında şu ifadelere yer verdiler: İHD temsilcilerinin yaptığı girişimlerle okul yönetiminden Rektör, Rektör Yardımcısı, Üniversite Genel Sekreteri ile İHD temsilcileri Bolu SES Başkanı ve iki arkadaşımız saat 15'te bir görüşme gerçekleştirildi. Yapılan bu görüşmede maruz kaldığımız, can güvenliğimizi tehlikeye atan faşist saldırılar ve beraberinde okul yönetiminin açtığı soruşturmalar, gösterilen yanlı tutumların AİBÜ kampüsü içerisinde yarattığı faşizan atmosfer ciddi bir şekilde eleştirilmiş ve çözüm önerileri sunulmuştur. Okul yönetiminin görüşmede sergilediği olumlu tavır ve İHD ile SES temsilcilerinin yanında arkadaşlarımıza verdiği
- Soruşturma furyasının önüne geçileceği
- 13 arkadaşımıza yönelik yapılan hukuksuz tedbir kararının geri çekileceği ve eğitim hayatlarına devam edemedikleri 1 aylık sürecin neden olduğu mağduriyetin giderileceği
- Kampus içerisinde faşist gruplara yanlı tavır sergileyen personele gerekli yaptırımın uygulanacağı
- Okulla ilişiği olmayan bireylerin kampus yerleşkesine girişinin engellenmesi için tedbirlerin arttırılacağı
- Devam eden soruşturmalar süresince demokratik ve adil bir tutum sergileneceğine dair verilen bütün bu güvencelere 2 günlük direnişimizle ulaşılmıştır. Gelinen bu noktada bizler açlık grevi eylemimizi sona erdirdiğimizi bütün Türkiye kamuoyuna duyuruyoruz.
Bu direniş süreci boyunca bizden desteğini esirgemeyen ve yanımızda olmayıp da ülke genelinde bu konuya dair kamuoyu oluşturan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz."