AÇILIM VE ABD/İSRAİL
Aylardır açılımla yatıyor, açılımla kalkıyoruz. Oslo, İmralı, Ankara arasında mekik dokundu. Görüşmeler önce inkar edildi (belki böyle gerekiyordu), sonunda Teröristbaşı'nın beş sayfalık mektubu BDP milletvekillerince 21 Mart Nevruz Bayramında Diyarbakır'da okundu. Okundu okunmasına da; alanda bir tek Türk Bayrağı yoktu. Bayrağımızın alanda olmamasına Devletin en üst kademesi de dahil olmak üzere tepkilerini yumuşak sertlikte dile getirdiler. 22 Mart sabahı Diyarbakır halkına mikrofon uzatan televizyon kanalaarına halk, olumlu tepkilerini dile getirmekle birlikte sürecin inkıtaya uğramasından da korktuğunu belirtiyordu. Herkes mücadelenin silahla değilde, siyasi platformda yapılmasından yana olduğunu saklamıyor.
İyi de yıllardır bunun engellendiğini kim iddia edebilir. Kürt kimliği neye engel oldu? Cumhurbaşkanlığı makamı da dahil kürt kökenli insanlar devlette görev almadımı? Aldı. İşin rengi aslında başka. Türkiye üzerinden Ortadoğuda yeni bir yapılanma için yıllardır süren bir planın sadece bir parçası pkk. Önce Irak, şimdide Suriye. Lübnan zaten istikrarsız. İran başlıbaşına problem. Kürtler; İran,Kuzey Irak, Suriye ve Türkiye coğrafyalarında . Dış güçler Ortadoğudaki emelleri için bu halkı şimdiye kadar kullandı, kullanmaya devam etmeyeceğini de kimse iddia edemez.
Bebek katili bölücübaşı Misak-ı Milli sınırlarımızdan bahsediyor, helalleşmekten söz ediyor. Yenimi aklınıza geldi kullanıldığınız? Fakat şu da bir gerçek; yanlışın neresinden dönülürse kardır. Onlarda anladı Türkiyede içiçe geçmiş olan, kız almış, kız vermiş farklı kökenlerden olan, ancak birklikteliği ile Türk Milletini oluşturmuş bu halkların birbirinden kopamayacağını.
1980'li yıllarda Avrupa Gladyodan kurtuldu ama biz daha yeni yeni bunun adımlarını atıyoruz. İktidara gelenler şimdiye kadar hiç muktedir olmadılar ki. Hala Başbakan dinleniyorsa, gladyonun ülkemizdeki faaliyetleri bitirilmiştir demek saflık olur. Bu süreçte de, süreci baltalamak için çeşitli provokasyonlara girecekleri/girdikleri sağ duyu sahibi herkesin malumu. Demekki bölücübaşı/bebek katili yıllar sonra kullanıldıklarını anlayabilmiş!. Diğer bir yaklaşımla; "Ortadoğudaki oyunda rollerinin sona erdiğini" birileri kulağına fısıldamış.
Akan kanın durması, akan kandan beslenenleri tabiki memnun etmeyecek. Yıllardır çeşitli kötü gerçek dışı söylemlerle (hepimiz neler olduğunu çok iyi biliriz) büyütülen kinin sona ermesi ancak Müslüman olduğumuzu hatırlayarak , İslamiyet'te de üstünlüğün takvada olduğu bilincini bu nesile anlatarak olur. Kısacası, din kardeşi olduğumuzu her iki tarafında anlaması kabul etmesiyle gerçekleşir. Onlarda zerdüşt olmadıklarını zaten biliyorlar.
Ülkemizde bunlar olurken ne tesadüf ki, Obama ikinci dönem ziyaretlerine İsrail'den başlayarak dünyaya ve bize mesaj verdi. İki yıl sonra uluslararası sularda gerçekleştirdiği Mavi Marmara Gemisi katliamı için İsrail Türkiye'den öz