İlimizde fedakâr kocanın, karısının ender görülen bir hastalığa yakalanmasının ardından kendini ailesine adaması ve eşini sırtında taşıyarak tedavisi için kapı kapı dolaşması hayırseverleri harekete geçirdi. Tedavi için Antalya'ya giden annelerinin sağlıklı dönmesini umut eden kız çocukları, gözyaşlarına boğuldu.
Hüseyin İlhan (35), 2005'te evlendiği eşine ilk başta zehirli guatr teşhisi konulduğunu söylemişti. Ameliyata alınan eşinin 3 gün sonra tekrar rahatsızlandığını anlatan İlhan, daha önce Nursel İlhan'da görülen yememe problemleri ile birlikte tekrar hastane yollarına düştüklerini belirtmişti. Anne Nursel İlhan için tüm tetkiklere rağmen net bir teşhis konulamıyor. Ankara'da eşine motor nöron hastalığı teşhisi konulduğunu söyleyen Hüseyin İlhan, bazı doktorların ‘tedavisi yok' sözlerini dinlemeyerek İstanbul'da derdine çare aramış, bu süre zarfında küçük kızlarının ve eşinin bütün kişisel bakımlarını yerine getirmişti. Belden aşağısı tutmayan eşinin ve kızlarının bütün kişisel bakımlarını yerine getiren örnek eş, hayırseverlerden yardım talebinde bulunmuştu.
Acılı ailenin haberini okuyan yardım severler konuya duyarsız kalmadı. Annenin sağlık problemi ile ilgili Kimse Yok Mu Derneği Bolu Şubesi'ni arayan Antalyalı bir doktor, Nursel İlhan'ın tetkiklerinin yeniden yapılması ve uygun tedavini belirlenmesi için devreye girdi. Umuda Yolculuk için hazırlık yapan İlhan ailesi, haberi alır almaz hazırlıklara başladı. Antalya'ya doğru yola çıkan İlhan ailesinin kızları, annelerini uğurlarken gözyaşlarına boğuldu. Annelerinin eve mutlu dönmesini isteyen küçük çocuklar, bu isteklerini belirtirken gözyaşlarını tutamadı. Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür eden fedakar koca Hüseyin İlhan, haber sonrası harekete geçen yardımseverlere ve derneğe teşekkür etti.
Aileyi alarak Antalya'ya tedavi için götüren Kimse Yok Mu Şube Müdürü Ali Kavaz ise aile adına dernek tarafından hesap numarası açıldığını, gelecek yardımların bir sonraki tedavi aşamaları için harcanacağını duyurdu.