Karca Köyü yaylasında yapıldı. Mevlidi şerif okutulmasıyla başlayan Bayram namazdan sonra yemek ikramı ile devam etti. Güreşler, Güreş Federasyonundan resmi izinleri alınarak, federasyon hakemlerin yönetiminde gerçekleştirildi. Son günlerde gelen şehit haberleri ve Göynüklü şehidimiz Ziya Sarpkaya anısına görevlilerin kollarına bağladığı siyah kurdele ile hizmet ettiği etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Bolu da Güreş federasyonundan izinli olarak resmi şekilde yapılan tek etkinlik olan güreşlere ilgi çok yüksekti. Diğer yıllara göre daha yoğun geçen güreşlere Millet vekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkanı Alladdin Yılmaz, Seben Kaymakamı Saygılı, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özer, Bolu Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı 2010 Ağası İlhan Çalışkan, Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu ve önceki yılların ağaları Yusuf Bayrak, Ahmet Gülsun da katılarak destek verdiler.

2014 ve 2015 ağalığını yapan Abdurrahman Ateş çekişmeli geçen 2016 yılı ağalık açık artırımını 20 bin lira vererek tekrar kazandı ve 3 kez arka arkaya ağalık kazanarak ALTIN KEMER almaya hak kazandı. Karca Köyü Muhtarı Durmuş Ceylan altın kemeri ağaya takarken, yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şilt takdim etti.

Ankara, Samsun, Çorum, Kahramanmaraş, Yığılca Belediyesi Güreş takımı ve Aladağda Kampta bulunan Milli takım güreşçilerinin katıldığı güreşler, şimdiye kadar görülmemiş çekişmelere sahne oldu ve güreş severler güreşlere doydu. Bolu da esnaflık yapan Maraş dondurmacısı Kahramanmaraş'tan getirdiği sürpriz 4 güreşçi etkinliğe damgasını vurdu. Tüm rakiplerini yenerek finale kadar güreşen güreşçilerden İsa Pehlivan Baş birincisi oldu ve birincilik ödülünü kazandı. Haber Merkezi