Çok sayıda Boluspor kongre üyesinin iştirak ettiği toplantıda konuşulanlar uzun bir süre konuşulacağa benziyor. Tarihi kongrede eski başkanların bir birlerine söyledikleri sözler adeta tarihe geçti.
Geçtiğimiz aylarda Necip Çarıkçı yönetiminin aldığı kongre kararı ile Boluspor'a kim başkan olacak diye sıkça ilimizi meşgul ederken, kırmızı beyazlı camiaya yeni bir jenerasyon sahip çıktı. Çok sayıda eski yöneticinin görev almadığı kongrede sadece Boluspor'da eski yönetimden 17 kişi kalırken, 32 yeni yöneticide Abdullah Abat'ın başkanlığında yönetime dahil oldular.
Tarihi kongrede belki de Boluspor tarihinde ilkler yaşanırken, ilk defa birinci oturumda genel kurul yapıldı. Yeni sezon hazırlıklarına başlamasına az bir süre kalırken, Abdullah Abat başkanlığın da oluşacak yeni yönetim sabahın erken saatlerinde kongrenin birinci oturumunda yapılması için büyük uğraşlar verdiler.
Kongrenin başlaması ile birlik de eski başkanların bir birlerine atışmaları zaman zaman gerginliğe yol açsa da, sağduyulu kongre üyelerinin ve divan Başkanı Yener Bandakçıoğlu'nun çabaları ile atmosfer yumuşatıldı.
Kongrede görevi bırakmaya hazırlanan Necip Çarıkçı eski başkan Yılmaz Becikoğlu'nun hakaret edercesine söylediği lafların ardından söz alarak, adeta açtı ağzını yumdu gözünü.
Necip Çarıkçı kendisine söylene lafların ardından kendisine hiç kimsenin karalamaya hakkı olmadığını, Boluspor'un bir kuruşunu sokağa atmamak için büyük uğraşlar verdiğini sinirli bir şekilde söylerken, konuşmasının ardında oturduğu yerde de Çarıkçı duygulu anlar yaşadı.
Son konuşmayı Abdullah Abat yaptı. Abat konuşmasında, kendisinin ve yönetime talip olan arkadaşlarının kongrede yapılan konuşmalar sonrası ateşten bir gölek giydiklerini bir kez daha gördüklerini, kendilerine ayrım yapmadan tüm eski başkanlardan destek beklediklerini belirtti.
Abdullah Abat'ın yönetiminde şu isimler oluştu; Durmuş Ali Uzman, Abdullah Onur, Ahmet Ufuk Güler, Basri