Boluspor Kulüp Başkanı Abdullah Abat, kırmızı beyazlıların Antalya Belek'te kamp yaptığı otelde birçok konuya özel açıklamalarda bulundu. Abdullah Abat; İnşallah Adana Demirspor karşılaşmasını kazanarak, Bolu'ya 3 puanla döneriz. İkinci devrenin ilk maçı bizim için çok önemli. Adana Demirspor'dan alacağımız 3 puan ileriye ışık tutacak. Bu maçı alırsak, bana göre aradaki puan farkı kapanacaktır” diye konuşurken Başkan Abdullah Abat gün yüzünde konuşulmayan birçok konuya açıklık getirdi.
“ADANA DEMİRSPOR MAÇI ÇOK ÖNEMLİ”
Abat sözlerini şöyle sürdürdü: İlk devrenin bittiği son karşılaşmadan sonra, izlediğimiz Alanyaspor karşılaşması sonrası takımın büyük oranda forma girdiğini gördük. Özellikle ilk yarıda izlediğimiz Boluspor oldukça iyiydi. Gayet başarılıydık. Özellikle gollerdeki becerimiz çok iyiydi. Daha bir haftamız var. Hava şartları biraz kötü, düzelmesini umut ediyoruz. İnşallah Adana Demirspor karşılaşmasını kazanarak, Bolu'ya 3 puanla döneriz. İkinci devrenin ilk maçı bizim için çok önemli. Adana Demirspor'dan alacağımız 3 puan ileriye ışık tutacak. Bu maçı alırsak, bana göre aradaki puan farkı bir şekilde kapanacaktır. Ligin sonuna doğru rakiplerimizin birbirleriyle oynamaları, bizleri çok daha güzel bir fikstür bekliyor. İkinci devrenin başından itibaren, çok iyi konsantre olmalıyız. Kamp çok verimli geçmiş, ben 4 gündür buradayım. İlk geldiğim antrenmanda bile bunu hissettim. Şuandan itibaren, Oğuz hocanın takıma yansıması Adana Demirspor maçı ile başlayacaktır. Artık izleyeceğimiz takım Oğuz Çetin'in hazırladığı ekip olacaktır. Bu yüzden teknik ve taktik anlamında, bizim istediklerimizi, oyuncularımızın bizlere ve hocamıza göstermeleri gerekiyor. Bu nokta da kamptan sonrada görev oyuncularımıza düşüyor.”
“TRANSFERLER DEVAM EDECEK”
Takıma yapılan nokta transferler ve yapılması gereken bilgiler de veren, Boluspor kulüp başkanı Abdullah Abat, Hocamızın raporu doğrultusunda, iki tane stoper aldık. Alanyaspor karşılaşmasında ilk defa oynamalarına rağmen uyum içerisinde mücadele ettiler. 1 veya 2 tane daha transfer yaparak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Abat sözlerine şöyle devam etti: Mantık olarak bizim, projemizde şu var. Eğer transfer yapacaksak, bu transferleri daha önceden belirlemek ve kampa yaptığımız transferleri kazandırmak. Fiziksel ve arkadaşlık anlamında, takıma adapte olmak anlamında buna ihtiyacımız vardı. Maalesef transferler bu ülkede, çok değişik boyutlara ulaşmış durumda. Yani futbolcuyla anlaşmanız bir şey ifade etmiyor. Türkiye'deki menajerlik sistemi karmakarışık olmuş durumda. Futbolcunun hiç ummadığınız 5-6 tane menajeri olabiliyor. Resmi menajeri federasyonun sayfasında, hiç görüşmediğiniz bir isim kayıtlı ama şu andaki bütün otellerde menajer ordusu var. Bunun biran önce değişmesi gerekiyor. Biz federasyon toplantısında da federasyon temsilcilerine bildirdik. Menajerlik sisteminin bir düzene girmesini istiyoruz. Bir futbolcunun bir resmi menajeri ise, bunun dışında futbolcuyu pazarlama anlamında, kimsenin çalışma yapmamasını istiyoruz. Piyasayı yükseltiyorlar.
Tabi şuanda bizim sıkıntımız defans bölgesi ve defansa dönük orta saha ile alakalıydı. Çok erken goller yedik. Bilhassa oynadığımız karşılaşmaların başlarında kalemizde erken goller yedik. Biz gol atmakta sıkıntı çekmiyoruz. Maalesef erken ve talihsiz goller yedik. Hocamızın raporu doğrultusunda, iki tane stoper aldık. Alanyaspor karşılaşmasında ilk defa oynamalarına rağmen uyum içerisinde mücadele ettiler. 1 veya 2 tane daha transfer yaparak yolumuza devam edeceğiz.”
“ORADAKİ ORTAM ÇOK FARKLI”
Antalya'da düzenlenen TFF'nin plaket ve rozet takma törenine katıldığını aktaran Abat; Feder