Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret etti. Başkan Yılmaz'ın makamında gerçekleşen ziyarette konuşan başkonsolos Hunter, Türkiye çok dinamik bir ülke ve bu dinamizmini koruyabilir ve devam ettirebilirse çok büyük hedeflere çok rahat ulaşabilir” dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz makamında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter'ı kabul etti. Göreve yeni başlayan, Bolu'yu ve Türkiye'yi yeni gördüğünü belirten başkonsolos Hunter, Bolu'nun çok güzel bir kent olduğunu söyledi.
Ziyarette başkonsolos Hunter'e Bolu ile ilgili bilgiler veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Bolu küçük ve güzel bir kent ve yaklaşık 140 kadar gölü olan, %62'si ormanlarla kaplı bir kent. Ayrıca yaklaşık 2,5 saatlik bir otomobil yolculuğuyla Türkiye nüfusunun üçte birine ulaşılabilen, Ankara ve İstanbul'un tam ortasında bir kent. Dünyada 4 mevsimin doyasıya yaşanabildiği en yeşil yerlerden birisidir Bolu. İnsan yapısı da doğası kadar düzgün bir kenttir. Biz ise doğayla uyumlu modern bir kenti oluşturmak için uğraşıyoruz. Bu konuda 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyoruz ve epey bir yol aldık. Fakat daha yapacak çok işimiz var” dedi.
“Bolu turizm, üniversite ve spor şehri olacak”
Konuşmaların devamında Charles F. Hunter'ın ; Dün gelip otelimize yerleştiğimizde göl kıyısında yağmur yağıyordu ve çok güzel bir görüntüsü vardı. Sabah kalktığımızda ise kar vardı ve çok daha güzeldi. Bolu gerçekten çok güzel bir kent ve böylesine güzel bir kentte turizm nasıl devam ediyor” şeklinde sorusuna cevap veren Başkan Yılmaz;
“Bolu gelecekte turizm, üniversite ve spor kenti olacak. Tabi sıcak su kaynakları olarak Türkiye'nin en zengin ili olmasına rağmen henüz bunu değerlendirmiş değil. Yayla olarak Türkiye'nin en fazla yaylasına sahip olmasına rağmen tam anlamıyla bundan da faydalanamamakta Bolu. Spor turizminin hemen hemen bütün branşlarında Bolu'nun kamp yeri olmasını istiyoruz. Bizim Bolu'da Olimpiyatlarda yapılan sporların tamamının yer alacağı Olimpik Spor Tesisi diye bir çalışmamız var. Belki de dünyada ilk defa olimpiyatlarda yer alan bütün spor dallarının tek yerde olacağı il Bolu olacak. Bunun amacı da gelecekte olimpiyatlarla ilgili tüm spor branşlarının Bolu'da kamp yapacağı bir ortamı sağlamak. Şu anda alt yapımız ve üst yapımızı hazırlıyoruz. Yani bizim tek amacımız az önce de söylediğim gibi Bolumuzu turizm, üniversite ve spor kenti yapmak. Çünkü çok geniş bir sanayi alanı olsun istemiyoruz ve zaten doğamız buna müsait değil biz doğamızı kollamak istiyoruz” diye konuştu.
“Türkiye çok dinamik bir ülke”
Son olarak Türkiye'den övgü ile bahseden ve Türkiye ile ABD'nin iki dost ülke olduğunu belirten Hunter; Uzun zamandır ilk defa tam olarak dilini bilmediğim bir ülkeye gidiyorum ve bu beni ilk zamanlar biraz zorlayacak. Bundan önce hep Arap ülkelerinde görev yaptım. Türkiye ile ilgili olarak buraya gelmeden önce kişilerle, gruplarla görüşmeler yaptım. Türkiye'yi anlatırken de en sık kullandığım kelime dinamik bir ülke kelimesi. Gerçekten Türkiye çok dinamik bir ülke ve bu dinamizmini koruyabilir ve devam ettirebilirse az önce sizin de söylediğiniz iddialı hedeflere çok rahat ulaşabilir. İstikrarın devam etmesi de çok önemli. Bu istikrarını da koruyabilirse bu büyük hedeflerin gerçekleşmemesi için bir sebep yok. Ben sizin kendinize büyük ve iddialı hedefler koymanızı hayranlıkla karşılıyorum ve ABD olarak bizde Türkiye'nin bir dostu olarak bu konuda sizlere destek olmaya hazırız” dedi.