AGÜ Destekleme Vakfı tarafından ulusal basına verilen ‘Vakıf Destekli İlk üniversite ilanlarına' bir tepki de Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı ve aynı zamanda Kanal D'de yayınlanan Genç Bakış programının moderatörü Abbas Güçlü'den geldi.
Abbas Güçlü konuyla ilgili bir köşe yazısı kaleme alırken AGÜ için sert ifadeler kullandı. Güçlü yazısında, -Abdullan Gül Üniversitesi Türkiye'nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi olarak özgün bir modelle yükseköğretimde çığır açacak-. Böylesine iddialı bir söylemde bulunmak Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'ne ve İzzet Baysal'a, Muğla Sıktı Koçaman Üniversitesi'ne ve Sıtkı Koçman‘a, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde İbrahim Çeçen'e ve onların vakıflarına en büyük haksızlık olacaktır” dedi.
Ancak Abbas Güçlü'nün yazısında bir diğer dikkat çeken unsur ise üniversitemizin isminin başına ‘Abant' kelimesini kullanmayı tercih etmek yerine ‘BOLU' kelimesini kullanmayı tercih etmesi oldu. Bolu kamuoyu Düzce'nin müdahalesiyle İzzet Baysal Üniversitesi'nin başına getirilen Abant kelimesinin kaldırılarak Bolu isminin eklenmesini çeşit ortamlarda talep ediyordu. Güçlü sayesinde bu talep ulusal anlamda da dile getirilmiş oldu.
AGÜ Destekleme Vakfı tarafından ulusal basına verilen ‘Vakıf Destekli İlk üniversite ilanlarına' bir tepki de Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı ve aynı zamanda Kanal D'de yayınlanan Genç Bakış programının moderatörü Abbas Güçlü'den geldi. İşte o müthiş yazı;
Cumhurbaşkanı Gül ve 3. nesil üniversite!
Dünkü gazetelerin neredeyse tamamına yakınında Abdullah Gül Üniversitesi AGÜ'nün ilanları vardı. Belli ki çok paraları var. Zamanlama konusunda çok isabetli bir gün seçmişler. YGS soruları için gazete alan hemen her öğrenci ve veli, o ilanı gördü. Eminim ki fazlasıyla etkisinde kalan da olmuştur. Çünkü çok iddialı vaatler var.
İsterseniz gelin önce o ilanı okuyalım ve daha yola çıkmadan nasıl bir vahim hata yaptıklarını ve kimleri kırdıkları, üzdüklerini ve yanılttıklarını tek tek irdeleyelim...
Tek üniversiteymiş!
İşte o ilan:
“Abdullah Gül Üniversitesi Türkiye'nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi olarak özgün bir modelle yükseköğretimde çığır açacak. Önde gelen işadamlarının desteği ile güçlenen AGÜ, dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girmeye hazırlanıyor.
AGÜ'de eğitim dili İngilizce.
Üstelik tüm öğrencilerini ilk yıl ABD'de dil eğitimine gönderiyor.
Uluslararası tecrübeye sahip akademik kadrosuyla ve kişisel gelişimi destekleyen burs imkanlarıyla gençleri geleceğe hazırlıyor.
Öğrencilerin sosyal gelişimine önem veren AGÜ, uluslararası tasarım ödüllü 24 saat yaşayan kampüsü ile benzersiz sosyal olanaklar sunuyor.
AGÜ, hayallerini gerçekleştirmek için sınav giren tüm öğrencilere başarılar diler...”
Yanıltıcı ilan!