Abat yaptığı açıklamada birçok konuya değindi. Abat hoca konusunda birkaç hocanın kulağına su kaçırdıklarını belirtirken, yönetim listesinde yeni yüzlerin olacağını vurguladı. İşte Abat'ın açıklaması;
“Kongrenin bitmesini istiyoruz”
Cumartesi günü gerçekleşecek olan kongrenin yeterli oy çoğunluğunun oluşmasını ve kongrenin gerçekleşmesini istiyoruz. Önümüzde bir transfer sezonu var ve hoca konusunu da ivedilikle bitirmeliyiz. Yönetim içersinde son rütüşları yapmıyoruz ve yeni bir ekip olarak bu göreve talibiz. Bu yeni yönetimin yani bizlerinde hedefleri var. Bu yola çıkarken çok büyük destek gördük. İlk önce tüm Boluspor camiası altında bulunan bütün taraftar gruplarına ve derneklerimize teşekkür ediyorum.
“Borç bizim borcumuz”
Bu süreçte içimizde yoğun çalışma programı yaparak içimizde bilgi alış verişli yaptık. Şuan ki kamuoyunda konuşulan Boluspor'un borcu ile ilgili bazı yazılıp çizilenler var. Bu kanmayacak bir borç değil ve kapanacak bir durumda. Göreve geldiğimiz de hatta geldiğimiz günden sonra bu borcun üstüne bir yük koymak istemiyoruz. Belirli bir bütçemiz var. O bütçeyi de destekleri ile Bolu'da bulunan halkımız, esnafımız oluşturuyor. Bu süreçte bütünleşmeyi sağlayabilirsek bu işi başaracağız. Hiç bir şey benim başkanlığımda gizli kalmayacak . İstenen her şeye cevap vereceğim. Yönetim olarak bütçe anlamında bir hedefimiz yok. Toplamda 3.900 trilyon borç var. Bu borç bizim borcumuz. Hiç kimsenin borcu değildir. Bu sezon iyi bir sezon geçirmek için yola çıktık. Hocamız yokken şampiyon olacağız, küme düşmemek için oynayacağız diye bir açıklama yapmayız.
“Çok zengin bir adam değilim”
Başkan olduğum taktirde her sene elimden ne geldiyse maddi manevi bundan sonrada üzerine koyarak yapmaya devam edeceğim. Hiçbir gazeteciye uzak ve yakın değilim. Her kese aynı mesafedeyim. Onun için bu koltuk bana emanettir. Benden sonra pırl pırıl genç arkadaşlar var ve bu görevi layığı ile yapabileceklerine inanıyorum. Çok zengin bir adam değilim. İyi şeyler yapmak için talip oldum ve camiamızın desteği ile kulübümüzü istenen seviyeye taşıyacağımıza eminim.
“Sabit gelir yaratılması gerekli”
Sabit gelir için bazı çalışmalarımız olacak Belediye Başkanımızın yapmış olduğu açıklama doğrultusunda Gölcüğü iyi kullanabiliriz. Abant geri dönüş olmayabilir.

“Basketbol şubemiz devam edecek”

Basketbol şubesi maliyetli bir spor olduğu için Fatih Yamaner ile görüşmelerimiz oldu. Şube içersinde çalışmalarımız olacak. İstişare yaprak basketbola devam edeceğiz.
“Yeni yüzler olacak”
<