Abant Tabiat Parkı bölgesinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı.

Dereceören Köyü mevkiinde, bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Ormandan dumanlar yükseldiğini gören köylüler, ALO 177 hattını arayarak, durumu Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Olay yerine, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ve Bolu Belediyesi İtfaiyesine bağlı çok sayıda itfaiye aracı ile arazöz sevk edildi.

Orman ekipleri ve köylüler yangının söndürülmesi için çalışma başlattı. Yangın söndürme ekipleri, yangının çıktığı alanın sarp ve engebeli olması nedeniyle zaman zaman zorluklar yaşadı.

Basın mensuplarına, ormandan duman çıktığını görünce hemen Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine haber verdiklerini söyleyen köylüler, yangın söndürme ekipleri gelinceye kadar yangına kendi imkanları ile müdahale etmeye çalıştıklarını ifade ettiler.

Yangın kontrol altına alındı

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre; Abant Tabiat Parkı bölgesi Dereceören Köyü mevkiinde meydana gelen yangın orman işçileri, itfaiye ve köylülerin müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı.

Yetkililer, Karaçam ağaçlarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının örtü yangını şeklinde gerçekleştiğini ifade ederek, yangının söndürülmesi için, Bolu, Aladağ ve Gerede Orman İşletme Şefliklerinden 1'er adet Mudurnu Orman İşletme Şefliğinden ise 2 adet arazöz ile 24 orman işçisi ve 7 Orman Bölge Müdürlüğü yöneticisinin çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.

Bunun yanında, Bolu Belediyesi İtfaiyesi ekiplerinin de bölgede olduğunu kaydeden yetkililer, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarının bölgede bulunan ekipler ve köylülerin yardımı ile öğle saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi.

Yetkililer, yangının ne kadar bir alanda etkili olduğunun henüz belirlenemediğini de ifade ederek, hasar tespit çalışmalarının yangın tamamen söndükten sonra başlayacağını söyledi.