Abant-Taşkesti arasındaki yolda yaklaşık 15 gün önce başlayan sıcak asfalt çalışmaları bitti. Çalışmaların son gününde yolda incelemelerde bulunan ve görevlilerden yol hakkında bilgiler alan İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, 15 gün önce AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ile birlikte verdikleri sözü tuttuklarını belirterek yolun Ramazan Bayramından önce trafiğe açılacağını söyledi.
Uzun süredir yapılması beklenen ve yaklaşık 15 gün önce çalışmaların başladığı Abant-Taşkesti yolu artık trafiğe açılmayı bekliyor. Ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıracak yolda sıcak asfalt çalışmaları bitti. İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer beraberinde İl Genel Meclis Üyeleri Erol Özak, Ahmet Uzun ve Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ile söz konusu yolda incelemelerde bulundu.
“SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”
Yolun kısa sürede bitmesinin bölge halkı tarafından sevinçle karşılandığını belirten Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, verdikleri sözü tutarak yol çalışmasının bayramdan önce bittiğini söyledi. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Yüceer, Yıllardır vatandaşımızın özlemle beklediği ve talep ettiği Abant-Taşkesti arasındaki sıcak asfalt çalışmalarımız bitti. Son gün yolda incelemelerde bulunduk. Taşkesti'ye ulaşımı rahatlatacak yolun oldukça faydalı olduğunu da görmüş olduk. 15 gün önce bu yolda çalışmalar başlamış ve AK Parti Bolu Milletvekilimiz Ali Ercoşkun'da bu yolu bayrama kadar yetiştireceğimizin sözünü vermişti. Bu anlamda sözümüzü tutmuş oluyoruz. Yol bayramdan önce trafiğe açılmış olacak. Emeği geçen başta AK Parti Bolu Milletvekillerimiz Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü olmak üzere Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'a, belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. İki aydan bu yana bu yolun alt yapısı oluşturularak sıcak asfalt çalışması yapıldı. Bu nedenle özverili çalışmalarından dolayı Özel İdare Genel Sekreterimize ve özel idare çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“PLANLADIĞIMIZ ÇALIŞMALARI EN KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ”
Birkaç gün içinde çalışmaların Aladağ-Sarıalan yolunda başlayacağını ve bu yolu da Ağustos ayı gelmeden bitirmek istediklerini ifade eden Yüceer, Bolu Belediyemiz ile yaptığımız protokol gereği ekiplerimiz inşallah en kısa sürede Aladağ-Sarıalan arasındaki yolda çalışmalara başlayacak. Öyle zannediyorum Ağustos ayı gelmeden oradaki çalışmalarımız da tamamlanacak. Bolu'nun turizmi açısından oldukça önemli bir yol asfaltlanmış olacak. Aladağ-Sarıalan yolundaki çalışmalarımız bittikten sonra da bütçemiz yettiği oranda -ki bu konuda başta milletvekillerimiz ve bakanlık mensuplarımızla görüşmelerimiz devam ediyor- Yedigöller yoluna kaynak arayışımız devam etmekte orada da çalışmalarımız en kısa sürede başlayacak. Bu dönem inşallah bu bahsettiğimiz yollardaki çalışmaları tamamlayacağız ve vatandaşımızın uzun süredir yapılmasını arzuladığı yollar asfaltlanmış olacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte Bolu ve ilçelerinin sorunlarını çözmek için büyük çaba harcıyoruz. Bizlerden desteklerini esirgemeyen halkımıza teşekkür ediyor ve yapılan bu çalışmaların bölge halkımıza ve Bolu halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.