Bolu'da eğitim ve kültür işlerine kendisini adayan Eyüp Ahi, Vali Ahmet Zahteroğulları ile bir kültür projesine imza atmaya hazırlanıyor. Daha önce görev yaptığı illerde şiir akşamları düzenleyen Vali Ahmet Zahteroğulları ile ortak bir çalışma yapacağını söyleyen eğitimci ve Bolu'nun tanınmış simalarından Eyüp Ahi, Abant Şiir Akşamları'nın Bolu'da ses getireceğini ifade ediyor.
Eğitimci geçmişi ile sektörden kopamayan ve Bolu'da kırtasiye malzemeleri sattığı dükkânlarla daima öğrenci ve öğretmenlerle iç içe olan Bolu'nun tanınmış simalarından Eyüp Ahi ‘Abant Şiir Akşamları' adı ile Abant'ın atmosferine yakışacak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.
Daha önce görev yaptığı illerde organize ettiği şiir akşamları ile hoş bir seda bırakan Vali Ahmet Zahteroğulları, Abant Şiir Akşamları ile aynı huşuyu Eyüp Ahi ile birlikte düzenleyecekleri şiir akşamlarında yakalamayı amaçlıyor.
Yeni hizmete giren kırtasiye mağazasının açılışında Vali Zahteroğulları ile konuyu tekrar görüştüklerini belirten Eyüp Ahi, çalışmaların bundan sonra daha hız kazanacağını belirtti. Ahi, İzzet Baysal Caddesi, Büyük Kökez karşısında açtığı kırtasiye mağazası ile eğitim sektörüne hizmet vermiş olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Abant Şiir Akşamları hakkında konuştu.
Ahi, Burası daha geniş ve kullanışlı. Bu mahalle daha gelişen bir mahalle o bakımdan Bolu'ya hizmette varız. Kırtasiye eğitimle iç içe. Bolu'da biz daima eğitim ve kültür hizmeti içinde olduk. Bolu'da şiir yarışmaları yaptık, yarışmalara sponsorluk yaptık, üniversitelerin faaliyetlerinde bulunduk, okullarla iç içe olduk. Bolu'ya bugüne kadar bir şeyler vermeye çalıştık. Bundan sonra da inşallah bu şekilde devam edecek. Aydınlık gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz onlarla biz mutlu oluyoruz. Öğrencilere hizmet, öğretmenler hizmet, okullara hizmet, eğitime, kültüre hizmet bizim her zaman görevimizdir. Burada daha çok hizmet edeceğiz. Valimiz geldi açılışa. Elazığ'da şiir akşamları düzenlemişti bu anlamda da tecrübeli. Sakarya'da şiir akşamlarını düzenlemişti. Orada da bayağı ses getirmişti şiir akşamlarıyla. Burada da inşallah Valimizle Abant Şiir akşamları düzenlemeye karar vereceğiz. Bolu'ya dünya çapında şairleri getirip şiir dinletileri yapacağız. Bolu'da da bunda başarılı olacağız”