PTT 1'inci ligde sezonu Boluspor açıyor. Kırmızı beyazlılar, ligin ilk haftasında Kayseri Erciyesspor ile Cuma günü saat:22.00'da karşılaşacak. Boluspor bugün Kayseri'ye hareket edecek. Zorlu maç öncesinde Boluspor kulübü Başkanı Savaş Abak, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak; Biz öncelikle hiçbir zaman Boluspor kulübünü yarı yolda bırakmak için gelmedik. Yoksa Belediye Başkanımız Alaaddin Bey, kimsenin hakkında böyle iyi kelimeler sarf etmez. Alaaddin Bey de bizim arkamızda, Vali Bey de bizim arkamızda. Çünkü onları da hiçbir zaman üzmedim ben. Bu sene artık bizim yönetimimizin 3'üncü sezonu. Hedeflerimiz var. Ama yine söylüyorum, hedefimiz kesinlikle ilk 6” ifadelerine yer verdi.

“RUHEN BİZİMLE OLACAK FUTBOLCULARLA GENELDE ANLAŞTIK”

Yeni sezonun hayırlı, uğurlu ve başarılı bir sezon olmasını temenni eden Abak sözlerine şöyle devam etti: Tabi artık bunu söylüyorum. Bu sene bizim 3'üncü yılımız. Allah yardım etti ligde kaldık. Geçen sene bir iskelet yapalım dedik takımı 10'uncu bitirdik. Geçen sene şanssız maçlarımız oldu. Tabi önümüzdeki sene biz de tecrübe olarak üst noktalara geldik. Bu sene hedeflerimiz var. Ancak futbolda çok erken kelimeler sarf etmek hoş olmuyor. Çok güzel, çok iyi bir takım yapıyorsunuz ama içeride birlik ve beraberlik olmazsa hüsranlar yaşanıyor. 2015-2016 sezonunda bizim hedeflerimiz var. İçeride şu anda çok güzel bir birlik ve beraberlik var. Aldığımız anlaştığımız oyuncular takıma faydası olacak, takıma yararı olacak kalben, ruhen bizimle olacak futbolcularla genelde anlaştık. Üzülerek söylüyorum, kadroyu yeni baştan yaptık. PTT 1'inci ligde 1-2 kulübün dışında 15-16 kulübün yaptığı yapısallık bu. İnşallah başarılı bir sezon geçiririz.”

“YİNE 1. VE 2. FUTBOLCU ARKADAŞIMIZ OLMADI”

Takıma transferlerin devam ettiğini ifade eden Abak şunları aktardı: Transferlerimiz devam ediyor. Son olarak forvet noktasında tabi istediğimiz 1,2 ve 3'üncü şıklardan, 3'üncü oyuncuyla anlaşabildik. Çok istediğimiz bir İspanyol vardı, ikinci sırada Hollandalı vardı. Oradan 2'inci lige pek gelmek istemiyorlar ve rakam anlamında da onları pek tatmin edemedik. Edward ile anlaştık. O da 1,90 boyunda uzun, hava toplarında etkili bizim işimizi görebilecek bir topçu. Şu anda bizim eksiğimiz geçen senede yoktu. 10 numara konusunda eksiğimiz vardı. Anlaştık sayılır. Ama yine üzülerek söylüyorum. Yine 1. ve 2. futbolcu arkadaşımız olmadı. Orada da yine 3. veya 4. şıklardaki arkadaşımızla anlaşacağız. Maçımız Cuma günü. Geçen senede lig erken başladı. İnşallah oradan da başarılı bir sonuçla dönmeyi umut ediyoruz.”

“BELKİ BURADA İSTEKSİZ KALDIĞI İÇİN ONU MECBUR GÖNDERDİK”

Polonya'ya transfer olan Prijovic hakkında da görüşlerini bildiren Abak sözlerini şöyle sürdürdü: Normal şartlarda biz Alex'ten çok memnunduk. 2 yıllıkta bir sözleşmemiz vardı. Oda buraya uyum sağlamıştı. Biz göndermek istemiyorduk. Polonya'dan teklif gelince sözleşmemizde bizim 2015-2016 sezonu içindi. 2016-2017 sezonunda sözleşmemiz yok. Futbolcu arkadaşımızı göndermesek, Boluspor kulübünün yaklaşık 1 milyon TL gibi bir zararı olacaktı. Belki burada isteksiz kaldığı için onu mecbur gönderdik. Kiralık oyuncular arasında çok başarılı oyuncular vardı. İsmail Haktan bana söz verdi. ‘PTT 1'inci lig olursa Boluspor'dan başka bir kulübe gitmeyeceğim' dedi. Gaziantepspor ile anlaştı. Ona söyleyeceğimiz hiçbir şey yok. İshak'tan memnunduk. İshak, Gaziantep BBSK ile anlaştı. Rakamsal anlamda da iyi. Sonuçta futbolcu arkadaşlarda bu işten para kazanıyor. Bu işten ailesini geçindiriyor. Onlara da çok söyleyeceğimiz kelimeler yok. İshak orası ile çok iyi paraya anlaştı. Geçen sene bizim verdiğimiz paranın nerdeyse %60 fazlasına imza attı. Yaklaşık olarak 850 Bin TL Boluspor için ağır bir rakam. Onunla da olmadı.”

“TARAFTARINDA BENDEN BEKLENTİSİ VAR”

Yeni gelen oyuncular hakkında da açıklamalarda bulunan kulüp Başkanı Savaş Abak şunları dile getirdi: Adem olsun, Alican olsun, Janda olsun bizim tek lafımızla geldiler. Çok büyük bedelle de anlaşmadılar. Bu sene burada bir hedef var, bir amaç var. Artık en alttan, en üstte kadar söylüyorum. Burada 8-9 ay aile olacağız. Birlik beraberlik ortamı yaratacağız. Artık, taraftarında benden beklentisi var. Benimde beklentim var. Artık 3'üncü senem. Futbolda çok büyük kelimeler sarf etmekle olmuyor. Osmanlıspor 3 yılda 100 milyon harcadı da çıktı. Bizim öyle bir bütçemiz yok. Şu anda Boluspor'un makul borçları var. İşte hiç kimseye ödenmemiş veya söz verilip ödenmemiş borç yok. Ötelenen borç yok. Kendi kendimize dönmeye çalışıyoruz.”

“BEN LAFIMI YEMEDİM, O ZAMAN GELDİM”

Boluspor'a Başkan olmadan önce, ‘Kimse gelmezse Boluspor gibi büyük bir camia başkansız kalmaz ben gelirim' dedim. İfadelerini kullanan Abak sözlerine şöyle devam etti: Ben lafımı yemedim. O zaman geldim. Allah yardım etti. Çok bildiğimizden değil, çok anladığımızdan değil Allah yardım etti, o sene ligde kaldık. İnanın çok zor bir seneydi. Biz Boluluyuz. Bizim Boluspor'u bırakma, terk etme gibi bir düşüncemiz, fikrimiz hiçbir zaman olmadı. Zaten 3 yılda bir kongre var. Seneye kongre var. Benim içeride koyduğum bir tane bile kongre üyem yok. 1 tane adamım yok. Seneye beni beğenmezlerse veya daha iyisini bir başka başkan adayımız olursa ben sonuna kadar ona destekçi olurum. Biz öncelikle hiçbir zaman Boluspor kulübünü yarı yolda bırakmak için gelmedik. Yoksa Belediye Başkanımız Alaaddin Bey, kimsenin hakkında böyle iyi kelimeler sarf etmez. Alaaddin Bey'de bizim arkamızda, Vali Bey'de bizim arkamızda. Çünkü onları da hiçbir zaman üzmedim ben. Bu sene artık bizim yönetimimizin 3'üncü sezonu. Hedeflerimiz var. Ama yine söylüyorum, hedefimiz kesinlikle ilk 6. Büyük konuşmaktan da hep korkuyorum. Çünkü yaptığımız kadroya bakarsanız, Soner'i almamız, Adem'i almamız o bölgede Luiz var. Eren var gittim Ramazan Sal'ı aldım. Çünkü geçen sene o bölgeden çok darbe yedim. Tamam, bizden giden oyuncular var.”

“BİZ BOLUSPOR'A ZARAR VERMEK İSTEMİYORUZ”

Kırmızı beyazlı taraftarların üst düzey oyuncular istediğini dile getiren Abak şunları aktardı:

“Taraftar bazen çok üst oyuncular istiyor. Evet, bende Muhammet Reis'ii on numara olarak istiyorum. Ben Karabük gibi 1.2 milyon veremem. Veririm, yazarım çekimi senedimi benden sonraki öder. Onu da yapmak istemiyorum. Anadolu Bank'tan neredeyse kredi çekmeyen ender kulüplerden biriyiz. Anadolu Bank'a bir imza atmam 5 milyon liramız var. Faiz oranları yüksek. Ben bunları da yaparım. O koltukta ben emanetçiyim. 20 tane yönetici arkadaşımız uğraşıyor. Herkes başarı, başarı, başarı diyor. Herkes, altyapı, altyapı, altyapı diyor. Kimse bir tane bile çivi çakmamış. Kimse bana darılmasın, gücenmesin. Bende Boluluyum. Bende Bolu'nun çocuğuyum. Bu kulüp bana da baki değil. Çoğu kulüpten iyiyiz. Şehirdeki iş adamları sağ olsun reklam çalışmalarına başladık. Hiç kimse yorum yapmıyor. Yine sağ olsunlar. Çok fazla yüksek rakamlar toplayamıyoruz ama bu sene kadro olarak geçen seneden iyiyiz. Biz burada artık kalıcı eserler bırakmak istiyoruz. Sonuçta 3 yılda bir kongre var. Biz oluruz, olmayız. Biz Boluspor'a zarar vermek istemiyoruz. İlk defa bir futbolcu sattık. Emre gibi değerli, özverili oyuncu var. Alt yapıdan bize her sene 2 tane oyuncu verilirse Boluspor'un geleceği de kurtulur. Bizde esnafı yorduğumuzun farkındayız. Burada sistem sonuçta bu. Bu sene kesinlikle benim hedefim var. Küme de kalmaya başkanlık yapılmaz.”

“HİÇBİR İŞİMİ DE YARI YOLDA BIRAKMADIM”

Savaş Abak olarak Boluspor Kulübü'nden bir beklentisi olmadığını aktaran Abak şöyle konuştu: Bir beklentim olsun, bir reklamım olsun öyle bir şey yok. Benim bir partiye bile üyeliğim yok. Bolu şartlarında işi gücü fena olmayan bir adamım. Bolu ile ticari anlamda işimde yok. Ama Boluluyum. Hiçbir işimi de yarı yolda bırakmadım. Rahat bir camia değil. Zor bir camia. Çok ağır bedellerde ödedim. Bu başkanlığın bedeli olsun bize. Oda dert tasa değil. Yaşımız genç, para da kazanırız. Allah verir de, birlik ve beraberlik olması lazım. Taraftara da sesleniyorum. Bileti 65 TL yaptık. Bunun 50 TL'si Passolig'in kulübe para kalmıyor. Stadyumu halledebilmemiz için anamız ağladı. Güvenlik sertifikasını bir şekilde hallettim. Yeni gelen Gençlik Spor İl Müdürü Şahin Bey, sağ olsun protokolü yeniledi, koltukları yeniledi. Onun da Bolulu olmasının bize büyük bir avantajı var. Boluspor'u da acayip seviyor. Şahin bey her yeri boyattı. Yeni koltuklar getirtti. Özeniyor. Böyle bir birlik ve beraberlik olursa neden olmasın. Çok büyük paralar harcayıp, hüsran yaşayan takımlarda var.”

“1000 KİŞİ TARAFTARLA OLMAZ BU İŞ”

Kırmızı beyazlı yönetiminde başaralı olmak istediğini belirten Kulüp Başkanı şunları dile getirdi: Yönetimde başarılı olmak istiyor. Yönetim de yoruldu. Ben diyorum, yarı yolda bırakmam. Kulübe çok pahalı transferler yapıp bitirme noktasına getirmem. Kulübün çeki ödeniyor, senedi ödeniyor. Adem gibi bir oyuncu tek lafımla geldi. Para konuşmadık. Bu kulübün aylık 250 bin TL sabit girdisi olursa, düzgün bir yönetim, düzgün bir ekip bu işi tıkır tıkır yürütür. Ama artık 50'inci sene. Ben artık o kademe işinden vazgeçtim. Ben bu sene ya başaracağım yada yine ortalarda bir yerde olacağız. Lig değerli bir lig. Onu da gördük. Dipleri de gördük. Son maçta ligde kaldık. Herkesin inanması lazım. 1000 kişi taraftarla olmaz bu iş. Belli bir taraftar kitlemiz var. Sağ olsunlar bizi hiçbir maçta yalnız bırakmıyorlar.”

“HER İNSANIN BİR ÖZELLİĞİ VARDIR”

Kırmızı beyazlılarda hangi yöneticilerin transferleri yaptığı sorusuna da cevap veren Abak şöyle konuştu: Her insanın bir özelliği vardır. Bizim geçen sene Futbol Şube de As Başkan Cüneyt Koparan vardı. İsmail Duru vardı, Kağan Semercioğlu vardı. İsmail Okur dış taraftaydı. Ama İsmail Okur, pazarlık yönünden aktiftir. Daha iyi diyalog yapar, daha iyi kurar. Biz aldığımız oyuncuların çoğunu kendimiz aldık.”

“BOLUSPOR İLE İLGİLİ HESAP VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK”

Boluspor'un eski oyuncularından İsmail Haktan Odabaşı'na gazeteci arkadaşlardan açılan bir telefon konusunda görüşlerini aktaran Abak sözlerini şöyle noktaladı: Geçen gün İsmail Haktan'a gazeteci arkadaşlardan bir tanesi telefon açmış, ‘ Ya demiş başkan ödemeleri nasıl yapıyor. Son verdiği çekleri sizden geri isteyim. %30 indirim mi talep ediyor' demiş. Ne kadar ayıp bir kelime. İsmail demiş ki, ‘İlk yarı biter veya ikinci yarı biter. Öyle konuşulur.' Demiş. Evet, herhangi bir oyuncu böyle bir taleple geldiğinde kesintisini yapıyorum. Bu kulübün menfaatine. Bizim her şeyimiz şeffaf. Herkes gelip bakabilir. Boluspor ile ilgili hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Ne girdiyse, ne çıktıysa, hangi futbolcu alındıysa, %100 doğru mu yapıyoruz oluyordur hata. Ama 20 tane adam uğraşıyor. 1.2 milyon TL bağış toplandı.” Haber Merkezi