Boluspor, PTT 1'inci liginin ilk haftasında deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile 0-0 berabere kaldık. Kırmızı beyazlılar, sezona 1 puanla başladı. Bu karşılaşmanın ardından Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, oynanan karşılaşma ve transfer çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Abak, 10 numara ve ön libero konusunda hocadan isimleri aldım. İsimler var. Ama ilk isimleri gerçekleştirmemiz zor. Süper ligden 2 tane ismimiz var. 10 numara bölgesinde, ikisiyle de görüştük. Rakamsal anlamda da bizim üzerimizde. Tabi onlarda süper ligi bekliyor. ‘Olmazsa, biz PTT 1'inci lige geliriz' deniliyor. Bu hafta bence netleştirmemiz lazım. Ama hocanın takdiri” ifadelerine kullandı.

HABER MERKEZİ

Sözlerinin başında Kayseri Erciyesspor maçını değerlendiren Kulüp Başkanı Abak, Kayseri maçı bizim ilk maçımız olduğu için 3 puan parolasıyla gittik. Hedefimizde 3 puan almaktı. İlk 15 dakika çok iyi performans sergiledik. Kayseri'de de daha çok genç oyucular vardı. Ama takım daha diri bir takımdı. Amacımız, hedefimiz 3 puandı. 15-16'ıncı dakikalara kadar çok müthiş maç ortaya koyduk ama daha sonra kondisyonda düşmeler oldu. Takımdaki oyuncular birbirlerini yeni tanıyorlar. Yeni bir birlik beraberlik var. Kondisyon anlamında da tam anlamıyla hazır değiliz. 2-3 haftaya kadar takımın kondisyon anlamında da, birbirlerini tanımaları anlamında da tamam olacağına inanıyorum. Futbolda bir kanun var. Yenemiyorsan, yenilmeyeceksin. 1 puanla geldik. Üzüntülüyüz ama Soner'in kurtardığı net 2-3 tane pozisyon var. Bunun içinde sevinçliyiz. Hedefimiz tabi ilk maçta 3 puandı ama 1 puan aldık. Önümüzde Pazar günü Altınordu maçı var. Bizim için önemli bir maç. Altınordu iyi bir takım, genç bir takım. Beraber oynayan bir takım ve 2-3 yıldır ayrılmayan bir takım. Pazar günü için ben taraftarlardan takımı yalnız bırakmamalarını istiyorum. Önemli bir maç. Burada da galibiyetle yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

“İYİ BİR 10 NUMARA…”

Takıma en son Andaç'ın geldiğini belirten Abak, Andaç'ta geldi. Eskişehirspor başkanı sağ olsun. Andaç'ı da 1 yıllığına verdi bize. Takıma kale bölgesinden bakarsak, kalede sıkıntımız yok. Soner var, Erdi var. Beklere bakarsak, sağ bekte sıkıntı yok, sol bekte sıkıntı yok. O bölgelerde yedeklerimizde var. Stoper anlamında da yok. Ön liberoya geldiğimizde Janda, Alican ve Emrullah var. Oraya iyi bir Türk isim almak istiyoruz. Sol açıkta Emre var, Fahri Eren var. Sağda da Sefer var, Ricketts var son aldığımız Belle var. 10 numara pozisyonuna geldiğimizde Gençlerbirliği'nden aldığımız Yusuf var. Yusuf düzgün ve kaliteli bir oyuncu ama bu lig sert bir lig. Bu lig çok yumuşak bir lig değil. Yusuf, inşallah bundan sonraki maçlarda daha iyi olur. Onun yerine de Sebastian'ı aldık. İyi bir 10 numara ve iyi bir ön libero almayı düşünüyoruz. Takıma katı sağlayacak, 1-2 oyuncu almak istiyoruz. İnşallah olur. Görüştüğümüz oyuncular var” ifadelerini kullandı.

“ŞUAN DA ZATEN 7'Yİ BULDUK”

Bu sezon federasyonun yabancı oyuncular için aldığı bedelleri kaldırdığının altını çizen Abak, Bizim yabancı sayımız 10. 5 yabancı oynatma hakkımız var. Yabancı oyuncular için ödeyeceğimiz bedeller kalktı. Federasyon 2015-2016 futbol sezonunda öyle bir bedel almayacak. O yönden rahatladık. Şuan da zaten 7'yi bulduk” diye konuştu.