Transfer çalışmalarını sessiz bir şekilde gerçekleştiren Boluspor Kulüp başkanı Savaş Abak, çalışmalarını kamuoyuyla paylaşmadığı için eleştiriliyordu. Ancak Savaş Abak Sessizliğini Köroğlu Tv'de baozdu. Abak katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada, Bizim mali durumumuz belli. Biz bütçemize göre hareket etmeliyiz. Şu anda isim vermek istemiyoruz ama en geç Cuma gününe kadar bizim transferlerimiz olacak. İsimlerimiz belli. Kadronun %65-%70'lik durumu belli. Ama burada isim vermek istemiyorum ancak transferlerimiz hızlı bir şekilde olacak. Hiç kimse bu konu hakkında şüphe duymasın” dedi.
Göreve geldiği günden bu yana ketüm bir yönetim sergileyen Boluspor Kulüp başkanı Savaş Abak, kamuoyu ile yaptıkları çalışmaları pek paylaşmıyor. Bu güne kadar iki kez televizyona çıkarak yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşan Abak, yine sessizliğini Köroğlu Tv aracılığı ile bozdu.
Savaş Abak'ın kamuoyu tarafından merakla beklenen açıklamları şu şekilde;
“BOLUSPOR'U LİGDE TUTTUK”
Biz geçen sene hiç kimsenin kabul etmediği bir dönemde kulübü aldık, sahip çıktık. Geçen sene başarmamız gereken olay kulübü ligde tutmaktı. 49'uncu yılda Boluspor'u ligde tuttuk. 50'inci yılda da Boluspor'u, camiaya yakışan en iyi yerlere getirmek istiyoruz. Kulüplerin mali durumları gün geçtikçe kötüye gidiyor. Boluspor'da bu hususta ekonomik anlamda bizim en iyi kadroyu kurup, elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım. Maddi durumda da çok rahat bir konumda olmadığımız için dikkatli davranmalıyız.
“BİZ HİÇ TRANSFER YAPMAYACAK MIYIZ?”
Bu sezon PTT 1'nci ligde oynayan takımların verdiği uçuk rakamlar ücretlerin altından kalkamayacak bir duruma geldi. Ama bu durum şunu göstermiyor. Biz hiç transfer yapmayacak mıyız? Biz transferlerimizin %70-%75'ini gerçekleştirdik. Bunu kamuoyu ile paylaşmadık. Neden paylaşmadık? Onu da anlatayım. Süper Lig ekiplerinden bir oyuncu ile anlaştık. Hiçbir sıkıntımız olmadı. Normalde geçen hafta imzayı atacaktı. Ancak yine PTT 1'nci lig takımlarından bir tanesi araya girerek fiyat arttırdı. Bu ligdeki fiyatlara baktığımız zaman 25-30 milyon TL bütçeli takımlar var.
“CUMA GÜNÜNE KADAR BİZİM TRANSFERLERİMİZ OLACAK”
Bizim mali durumumuz belli. Biz bütçemize göre hareket etmeliyiz. Şu anda isim vermek istemiyoruz ama en geç Cuma gününe kadar bizim transferlerimiz olacak. İsimlerimiz belli. Kadronun %65-%70'lik durumu belli. Ama burada isim vermek istemiyorum ancak transferlerimiz hızlı bir şekilde olacak. Hiç kimse bu konu hakkında şüphe duymasın. Taraftarımız ne kadar heyecanlanıyorsa ben onlardan 10 kat fazla heyecanlanıyorum. Sıkıntımız yok. Allah'ın izniyle 50'inci yılımızda Boluspor'a yakışır bir pozisyona getirmeye çalışacağız.
“BOLU HALKI DA SIKILDI”
Benim gönlümden geçen aslında her zaman Reha hocaydı. Ben Reha hoca ile 9-10 aydır görüşüyorduk. Nasip bu seneyeymiş. Bilgisine, vizyonuna inandığım ve güvendiğim bir teknik direktör. Biz Reha hoca ile aynı hedefleri ve hayalleri paylaşıyoruz. Boluspor kulübünün 50'inci senede mutlaka başarıya ihtiyacı var. Çünkü artık taraftarda bu durumdan sıkıldı. Bolu halkı da sıkıldı. Reha hocamın ve Boluspor'un 50'inci yılda kesinlikle başarıya ihtiyacı var. 50'inci yılımız inşallah Boluspor'a hayırlı olur.
“KENDİM VE YÖNETİMİM ADINA SÖZ VERİYORUM”
Transfer konusunda Reha hocamın bir listesi var. Bizim bir listemiz var. Bu listeleri ortak bir havuzda topladık. Ekonomik anlamda kim yararlı olur. Burada mantıklı kararlar alıyoruz. Reha hocamın özellikle istediği 4-5 tane oyuncu var. Bunlarda biz biraz fedakarlık yaptık. O oyuncula