​Boluspor, 2015-2016 futbol sezonu hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Boluspor kulübü başkanı Savaş Abak, kırmızı beyazlılarda düzenlenen imza töreni öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Transfer sezonu ve kırmızı beyazlıların kampını değerlendiren Abak; Boluspor kulübünün çeki ve senedi her daim ödeniyor. O anlamda futbolcuları daha düşük fiyata alma şansımız yüksek. Geçen seneden daha iyi bir kadromuz oldu. İnşallah o 2-3 transferi de yaparsam, ben bir sonraki görüşmemizde daha iddialı açıklamalar yapacağım.” ifadelerine yer verdi.

“Yeni Sezon Hazırlıklarımızı Tesislerimizde Gerçekleştiriyoruz”

Kırmızı beyazlıların Özcan Bizati ile anlaşmasını da değerlendiren Abak şöyle konuştu: Kamp dönemine başladık. Bu sene hoca anlamında ince eleyip sık dokuyalım dedik. Ümit hoca ile de bir anlaşmamız oldu. İçerideki işleyiş onu biraz mutlu etmedi. Kalbi, gönlü burada olmadığı içinde biz sözleşme imzalamamıştık. Hoca ile yollarımızı ayırdık. Özcan hoca ile geçen sene de görüşmelerim olmuştu. Ama o zamana nasip değilmiş. Bu seneye nasip oldu. Özcan hoca ile görüştük, konuştuk. Geçtiğimiz hafta da kamp dönemine başladı. Kamp döneminde Bolu şehrinin, rakımı kamp yapma olanakları iyi olduğu için kulüp olarak şanslıyız. Yeni sezon hazırlıklarımızı tesislerimizde gerçekleştiriyoruz. Sağ olsun hocamız kampla ilgili başka yer istemedi. Şu anda kendi tesislerimizde yeni sezon hazırlıklarımızı gerçekleştiriyoruz.”

“Bizde, Bizden Önceki Başkanlarda Tüm Futbolcuların Alacaklarını Ödemiş”

3-4 gün içinde temas halinde oldukları kaliteli oyuncuların durumunun belli olacağını aktaran Abak sözlerini şöyle noktaladı: Futbolcu anlamında bakarsak, geçen seneden daha iyi bir kadro olacağına inanıyorum. Maliyet anlamında da geçen seneden daha ucuz bir kadro yaptık. Boluspor kulübünü artık ben şöyle değerlendiriyorum. Bu sene artık bizim 3'üncü yılımız. Artık taraftarında, sizlerinde bir beklentisi var. Herkesin bizden bir beklentisi var. Bizde artık yapılan hatalar olmuştur. O hataları minimize etmek anlamında ve 3'üncü yılımız olduğu için daha mantıklı ve makul maliyet yaptık. Boluspor kulübünün şöyle bir avantajı var. Süper lig de nasıl Gençlerbirliği ve Akhisar oyuncularına bedelleri ödüyor. Bizde, bizden önceki başkanlarda tüm futbolcuların alacaklarını ödemiş. Bunun verdiği bize çok büyük artı var. Boluspor kulübünün çeki ve senedi her daim ödeniyor. O anlamda futbolcuları daha düşük fiyata alma şansımız yüksek. Geçen seneden daha iyi bir kadromuz oldu. Belki size 3-4 gün sonra 2 tane bomba transferimizde olursa, bu sene hiçbir sezon başında iddialı konuşmak istemiyorum. Bu futbol. Çok iyi oyuncular alınır, çok büyük paralar verilir ama önemli olan içerideki bu birlik beraberliği de sağlamak. Şu anda bizim aldığımız oyuncular anlamında içeride böyle yapı olarak Boluspor futbol kulübüne uymayan arkadaşımız yok. İnşallah o 2-3 transferi de yaparsam, ben bir sonraki görüşmemizde daha iddialı açıklamalar yapacağım. Çünkü artık 50'inci senemiz. 92 yılından bu yana süper lig hasretimiz var. Çok ta kolay olmuyor. Geçen sene 14 kulüp vardı, 14 şehir vardı. Çok yüksek maliyetli oyuncular var. Bizim imkânlarımız belli. Her zaman söylüyorum, bu yönetimin tek amacı biz bu koltukta emanetçiyiz. Kendi ayakları üzerinde yürüyebilen camia yapabilirsek, arkamızda ufak izler bırakabilirsek bizim istediğimiz bu. İnşallah başarılı oluruz.” Haber Merkezi