Boluspor Başkanı Savaş Abak, Köroğlu TV'de Salı akşamları yayınlanan serbest Vuruş programının canlı yayın konuğu oldu. Kırmızı beyazlıların Başkanı Abak, Lig de iki hafta geride kaldığını ve alınan 4 puan sonra, şımaracak bir durum yok biz işimizi yapıyoruz.”

Her Salı akşamı Köroğlu TV ekranlarında yayınlanan Köroğlu TV Spor Müdürü Mustafa Özkan'ın hazırlayıp sunduğu, köşe yazarı İlhan Özdemir'in yorumlarıyla katıldığı programın bu hafta konuğu Boluspor Kulüp Başkanı Savaş Abak'dı. Boluspor kulüp başkanı Savaş Abak, kırmızı beyazlıların tüm bilinmeyenlerini anlattı. Abak programda şu konulara değindi;

“EMRE KILINÇ DAHA DA PARLAYACAK”

Emre bizim alt yapıdan yetişen bir değerimiz. Takımlar onu bizden istedi. 1 milyon ve 2 milyon veren takımlar oldu. Geçen yıldan kalan 3 oyuncumuzdan biri. Biz onu satsaydık bugün onun değerin de oyuncu almak isterdik. Değeri verilmediği içinde satmadık. Bu sezon Emre Kılınç şu anki değerinden 2-3 kat daha parlayacak, onu hep birlikte göreceğiz.

“ŞIMARACAK DURUMUMUZ YOK”

Lig de iki maç oynadık. 4 puanımız var. Şımaracak bir durumumuz yok. Daha çok işimiz var. Gaziantep Belediyespor, Manisaspor maçları bizi geçen yıla göre rahatlattı. Geçen yıllar rahat değildik. Yeni bir takımız, sadece 3 oyuncumuz geçen yıldan bulunuyor. Transferler yaptık ve bu senede en büyük transferimiz Reha hoca. Kendisi ile Mehmet İnceayan döneminde de sıkıntı yaşadığımız haftalarda görüşmüştük. O zaman olmadı. Şimdi bizimle. Hocamızdan memnunuz. Transferlerimiz ortada, yeni bir takım kurduk. Transferin son günlerinde imkanımız olsaydı da bir stoper, bir 10 numara alsaydım. Ama imkanımız yok, transfer için. Onun içinde transferi son günlerde yapamadık.

“ŞANSLAR EŞİT”

Lige baktığımız da PTT Birinci ligde ilk üç sırayı sayalım desek sayamayız. Küme düşecekleri sayalım desek sayamayız. Ligin kalitesi yüksek bir ligde mücadele yapılıyor. Herkesin şansı eşit diye bilirim.

“1900 PASSOLİG BİLETE ÜZÜLDÜM”

Passolig bizim istediğimiz bir olay değil. Bu bir kural. TFF'nin getirdiği zorunluluk. Şuana bakıyorum son sayılara göre 1900 adet Passolig kartı almış taraftarımız. Ben bu sayıya gerçekten çok üzüldüm. Herkesin bu karttan alması lazım. Taraftarımız bizim yanımızda olsun, Manisaspor maçında tribünlerde 2000-3000 bekliyordum, taraftar olarak ama yanıldım. İnşallah bu sayı bundan sonraki haftalarda artar.

“BÜYÜK BORCUMUZ YOK”

Kulübümüz şuanda en büyük sorunu vergi borcu, onu da önümüzdeki günlerde yapılandıracağız. Borcumuzu ödeyeceğiz. Kulüp olarak büyük bir borcumuz bulunmuyor. Boluspor kulübünün sadece borcu yönetime bunu söyleye bilirim.

“GÖĞÜS REKLAMI ALAMADIK”

Boluspor, şu ana kadar iki maçı oynadı. Ama görüyoruz ki biz buraya reklam bulamadık. Bu konuda girişimlerimiz oldu. İki tane Bakan yardımcımız var. Onlara konuyu açtım. Söylemediğimiz kimse kalmadı. Şimdi bir firma Van'dan gelse forma reklamı vermek istiyorum derse, kabul ederim. Biz gereken çalışmayı yaptık. Zorla da kimsenin gırtlağına sarılarak reklam verin diyemem. Boluspor için gittiğim yerlere hiçbir zaman kendi işim için gitmedim. Konu Boluspor olunca gidiliyor. Şuana kadar aldığımız reklamlar içinde bir iki esnaf hariç herkese teşekkür ederim. Tabii ki bu çalışmaları yaparken reklam isterken esnafımızdan her zaman olduğu gibi bizlere desteğini veren Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz da bizlerle birkaç yere giderek yanımızda oldu. Desteğini gösterdi. Bir kez daha kendisine teşekkür ederim.”