Hafta sonu kendi sahasında Karşıyaka'yı misafir edecek olan Boluspor'da, Kulüp Başkanı Savaş Abak'tan önemli açıklamalar geldi. Devre arasında yapılmak isteyen transferler, Süper Ligi takımlarının peşinde olduğu oyuncumuz ve yaşanan sakatlıklara değinen Başkan Abak, ‘Maçlarımızın adil yönetilmesini istiyoruz' diyerek, hakemlere de sitem etti.

Boluspor Kulüp Başkanı Savaş Abak, Karşıyaka maçı öncesi takımla ilgili açıklamalarda bulundu. Abak kamuoyunun merak ettiği bir çok konuya açıklık getirirken, şu ifadeleri kullandı;

“BİZ KULÜBÜN BAŞINDAYIZ”

Yeni bir takım, yeni bir kadro oluşturduk. İlk haftalarda iyiydik. Samsun deplasmanında başlayan futbol şanssızlıklarımız oldu. Samsun'da 90'ıncı dakikada hak etmediğimiz bir penaltıdan yenildik. Son haftalarda Adana deplasmanında güzel bir galibiyet aldık. Daha sonra içeride Antalya maçımız vardı. İnanın, çocukların çok güzel bir havası var. Hiçbir sıkıntıları yok. Ama Antalya'ya mağlup olduk. O gün bizde istediğimizi sahaya yansıtamadık. Elazığ deplasmanına 3 puan parolasıyla gittik. Almamız gereken bir maçtı. Puan olarak birbirine yakındık. Bu sene de puanlar çok yakın. Yine bir talihsizlik, yine bir 90'ıncı dakika. Yine olmaması gereken bir penaltı. Yine hak etmediğimiz bir penaltı. Son dönemlerde hiç futbol şansımız yok ama ben hakemlere de bir şey söylemek istemiyorum. Yani bizim Elazığ maçını yöneten hakem, 3 hafta önce Altınordu- Elazığ maçını da yönetti. Altınordu'nun orada kesin bir penaltısı vardı verilmedi. Bizim maça geliyoruz dakika 90, hakemlere şu ana kadar hiç yorum yapmadım. 14 hafta bitti. 14 haftada bulunduğumuz yerden memnun değilim. 14 haftada, 16 puan topladık. Kendi kişisel hatalarımızdan kaynaklanan hatalarımız var, hakemlerden kaynaklanan hatalarımız var. Telafisini edeceğiz. İçeride birlik ve beraberlik var. Biz kulübün başındayız. Büyük sıkıntılarımız yok”

“3 PUANLARA BAŞLAYACAĞIZ”

İkinci yarı takviye yapacağımız bölgeler var. Daha iyi bir takım olacağız. Önümüzde Pazar günü Karşıyaka maçı var, bizim için önemli bir maç. Futbol, şans oyunu. 3 puan için çıkacağız sahaya. Bu maçı almamız gerekiyor. Bizim de artık puan olarak kendimizi yükseltmemiz gerekiyor. İnşallah Karşıyaka maçıyla birlikte 3 puanlara başlayacağız. Biz de üzgünüz. Benimde hoşuma gitmiyor. Oynanan futbol kötü değil, takım yaş ortalamamız 22. Daha üst sıralarda olmamız gerekiyor. Başka camialar gibi çok büyük maddi sıkıntılarımız yok, çok büyük borcumuz yok. Yönetim, büyük imkanlar sağlıyor. Büyük fedakarlıklar yapıyor. Bunu futbolcu arkadaşlarımızla da oturuyoruz, konuşuyoruz. Ama kişisel ve hakem hatalarından çok puan kaybettik. Son dönemde de kişisel hatalar yapmamamız gerektiğini düşünüyorum. Ferdi anlamda bazen bazı futbolcu arkadaşları yanıma çağırıyorum. Konuşuyorum. Kişisel hatalardan sıkıntılarımız var.

özellikle iki tane stoper alacağız

Bizim, inanın futbol şansımız yok. Bizim sezon başında stoper aldığımız isimler vardı. Biz Serkan ve Reko'dan çok ümitliydik. Bu sakatlık olayı geçen yılda başımıza geldi. Ben aslında stoperlerde yabancı istemiyorum. Denk gelmiyor, olmuyor. Yine yabancı oyuncu aldık. Yine oyuncunun çapraz bağları koptu. Aslında bizim, defans bölgemiz iyiydi. Reko'yu kaybedince Mehmet geldi. Normalde biz Mehmet'i sağ bek oyuncu olarak almıştık. Onu biz şimdi o bölgede oynatıyoruz. Bizim stoperde sıkıntımız var. Geçen hafta Elazığ maçında Mehmet kırmızı kart gördü. Şu an sadece Serkan kaldı. Takviye yapılacak bölgelerimiz var. Biz ikinci yarı özellikle iki tane stoper alacağız. İmkânlar dâhilinde. Eksik bölgelerimiz var onun farkındayız. Maddi imkanlar çerçevesinde birkaç takviye yapacağız. Ama stopere ihtiyacımız var. Geçtiğimiz hafta hocayla bir görüşmemiz oldu. Onu bu hafta veya önümüzdeki hafta çözüme kavuşturacağız. Beklerde sıkıntılıyız. Gönül, iyi bir 10 numara da almak istiyor. Çok maddi imkanları zorlamak, bozmak istemiyorum. Ama ikinci yarı herhalde 3-4 oyuncu alacağız. Bölgeler zaten belli.

EMRE KILINÇ SPEKÜLASYONLARINA SON NOKTA

Bizim takımda oynayan oyuncuların, bazı arkadaşları var. Onlar başka şehirlerde, bizden giden oyuncular var. Boluspor camiasının, Boluspor kulübünün herkes ne kadar düzgün bir camia olduğunu biliyor. Borcunu, devlet dairesi gibi ayın 1'inde değil ama 15-20 gün sonra muntazam ödediğinin herkes farkında. Bizim 15 gün önce Spor Bakanlığı'nda bir toplantımız vardı. PTT 1'inci lig takımlarının borcu 300 milyon TL. Bizim çok büyük borcumuz yok. Bolu için sınırlarda borcumuz var. Ama elimizde değerli oyuncular var. Bize gelmek isteyen oyuncu sayısı fazla. Hatta bizden Süper Lig takımlarının istediği oyuncularımız var. Bu oyuncuları devre arasında verme şansımız yok ama sezon bitiminde kulübün menfaatlerine göre değerlendireceğiz.”

“MAÇLARIMIZIN, ADİL YÖNETİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Federasyonda 4 tane temsilciden bir tanesiyim. Federasyonda ilişkilerimiz iyi. 18 takımın, 18'i de Boluspor'u seviyor. Bu hakem hatalarından dolayı, evet federasyonu arıyorum. Pazartesi sabahtan aradım. Dedim ki, lütfen inceleyin. Biz sadece maçlarımızın adil yönetilmesini istiyoruz. Herhalde son dönemde, bize düşmez ama hakemlerimiz formsuz. Dakika 90, hiçbir şey yok penaltı. Kayseri maçında penaltı, bakıyorsunuz hiçbir şey yok. Samsun maçında dakika 90, penaltı. Bu kadar da şanssızlık olmaz yani. Özellikle iç sahada sadece Manisa'yı yendik. İç sahadaki mağlubiyetlere çok üzülüyorum. Kayseri'yi yeniyorsun, adamlar sana gelene kadar gol doğru dürüst görmemişler. İki gol atıyorsun, dakika 90'da golü yiyorsun. Bizim futbolcu ister mi, istemez. Ama bir futbol şanssızlığımız var. İnşallah ikinci devre şansımız artar. Bizimde inşallah 90'ıncı dakikalarda aldığımız maçlar olur.” (Haber Merkezi)