AK Parti 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Ali Ercoşkun, Erasmus programından yararlanarak AİBÜ'de eğitim görmek için Avrupa Birliği üyesi ülkelerden Bolu'ya gelen öğrencilerle bir araya geldi. Ercoşkun, öğrencilerle sohbette karşılaştığı "Türkiye AB'ye üyelik hedefinde hangi aşamada?" sorusu karşısında tarihe düşecek bir mesaj vererek, "Biz bir şey söyledik mi, dönmeyiz. Ama AB tarafı devamlı anlaşma şartlarını değiştiriyor, oyun oynanırken kuralları değiştirmek istiyor. Bu çifte standart uygulama şık değil" dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili ve 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Ali Ercoşkun, hafta sonu yaptığı Seben ziyareti öncesi Aladağ İzcilik ve Spor Kampı'na gitti. Ercoşkun, burada Abant İzzet baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) eğitim görmek üzere, Erasmus programıyla Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden Bolu'ya gelen yabancı öğrencilerle bir araya geldi. Romanya, Litvanya, Almanya, Polonya ve Avusturya'dan gelen öğrencilerle İngilizce konuşarak sohbet eden Ercoşkun, öğrencilere yabancı turistlerin Türkiye'de en çok dikkatini çeken lezzetlerden simit ve ayran ikram etti.

Yabancı öğrenciler sohbette Ercoşkun'a Türkiye'nin AB'ye giriş süreci hakkında sorular sordu. Ercoşkun, kendisine yöneltilen, "Türkiye'de vatandaşlar AB'ye girmeye sıcak bakıyor mu? Türkiye AB üyeliğinde hangi aşamada?" şeklindeki sorulara, "Biz bir şey söyledik mi dönmeyiz. Ama AB tarafı devamlı anlaşma şartlarını değiştiriyor, devamlı farklı kurallar ortaya koyup, oyun oynanırken kuralları değiştirmek istiyor. Bu çifte standart uygulama şık değil" yanıtını verdi.

Öğrencilerle yaptığı sohbetin ardından ziyarete ilişkin değerlendirme açıklamasında bulunan Ercoşkun, "Başarıyla yürüyen Erasmus projeleriyle yabancı ülkelerden Bolu'ya öğrenci gelmesi Bolu'nun Avrupa'da tanıtılması açısından bir hayli önemli. Pırıl pırıl gençlerin başarılı organizasyonlarda bir arada bulunması bizleri memnun ediyor. Bu organizasyonların önümüzdeki dönemde daha fazla gerçekleştirilmesini diliyoruz. Bu organizasyonlara Bolu'da katkı verenlere de teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Ercoşkun, Avrupalı öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Seben'e gitmek üzere yola çıktı. Haber Merkezi