Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) ‘AB Ülkelerinde İş Tabanlı Öğrenmede Eqavet Kalite Güvence Sisteminin İncelenmesi' adlı Avrupa Birliği projesi başarıyla tamamlandı. Proje çerçevesinde elde edilen bilgi ve tecrübelerin paylaşılması ve değerlendirilmesi amacıyla Bolu Meslek
Yüksekokulunda kapanış toplantısı düzenlendi, toplantıda proje katılımcılarına sertifikaları verildi.
Proje kapsamında geçtiğimiz Ekim ayında Estonya'ya giden ilk grup adına ziyareti MARKA'dan Ömer Faruk Zorlu değerlendirdi. Projenin yabancı ortaklarından olan Tallin Teknik Üniversitesinde yapılan çalışmalar anlatıldı, Tallin Kalkınma Ajansı ve Teknopark'a yapılan ziyaretler değerlendirildi. EESTURK'te eğitim alan katılımcılar, ticaret odasında yapılan bilgilendirme toplantısına katıldılar ve medya yöneticileriyle görüşmeler yaptılar.
18-24 Mayıs tarihleri arasında Almanya'nın Augsburg kentine giden ikinci grubun çalışmaları hakkında ise Elginkan Vakfı Müdürü Murat Özen bilgi verdi. Almanya'nın ünlü bir otomobil fabrikası ile Augsburg Üniversitesinde yapılan araştırma ve çalışmalar hakkında bilgi verildi. Katılımcılar ‘Eqavet' seminerinin ardından Engelli Mesleki Eğitim Merkezinde çalışmalar yaptılar, Deutsche Museum'u ziyaret ettiler.
Belçika'nın Brüksel kentine giden son grup adına ise AİBÜ'den Prof. Dr. Seyit Köse açıklama yaptı. Avrupa ülkelerinde mesleki eğitime verilen önem ve Belçika'daki stajlar hakkında bilgi verildi.
Değerlendirmelerin ardından söz alan Bolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Lök, projeyle uluslararası bir işbirliğinin sağlandığına dikkati çekerek, Projenin katılımcıları arasında hem iş dünyasından isimler hem de öğretim elemanları ve uzmanlar var. Bu iş birliği sayesinde bilgi alışverişinde bulunuldu, ileride de daha önemli işlere imza atılabilir. Bu kurumsal birlikteliklerin artarak devam etmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.
Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Murat Özkan ise projenin yaygınlaştırılması çalışmalarının devam edeceğini belirterek, başta AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk'e, projenin ortaklarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Toplantı, katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.