23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bolu'da da coşkuyla kutlandı. Kent Meydanında gerçekleşen kutlamalarda Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin öğretmenleri nezaretinde hazırladığı gösteriler tam not aldı. Şiirler, gösteriler, şarkılar, konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tüm hünerlerini sergiledi.

Tören ilk olarak Anıt Park'ta Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu ile başladı. Daha sonra Kent Meydanında yapılacak olan törene geçildi. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Güzel Bolumuzun, Güzel çocukları bayramınız kutlu olsun' diye başladığı konuşmasına şöyle devam etti: Çocuklar, bütün çocuklar, dünyanın bütün çocukları elbette güzel. Ancak bizim çocuklarımız, Bolumuzun çok sevgili çocukları hiç kuşkusuz dünyanın en güzel çocukları 23 Nisan ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Büyük Atatürk sizlere şöyle sesleniyordu; küçük hanımlar, küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bu milletin kaderinin aydınlığısınız. Memleketimizi gerçek aydınlığa kavuşturacak sizlersiniz. Sizler çok, ama çok, hatta en önemlisiniz. Kendinizin ne kadar önemli, ne kadar kıymetli olduğunuzu düşününüz ve ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Çünkü bize bırakılan en önemli emanetlerin yarınki sahipleri sizlersiniz. Bu en önemli emanetler şunlardır; kayıtsız şartsız milli egemenlik, kayıtsız şartsız tam bağımsızlık, şehitlerimizin kanları ile sulanmış ve vatan yapılmış bu topraklar ve barış güvercini, savaşın kartalı şerefimiz her şeyimiz olan şanlı bayrağımız. Geleceğimizi temsil eden siz çocuklarımız atalarından adlıları güçle ve imanla milletimizin yarınlarını şekillendireceksiniz. Bu en önemli emanetleri canınız pahasına da olsa koruyacaksınız ve yaşatacaksınız. Geleceğimizin güvencesi sizlersiniz. Size bırakılacak olan milletin bu en öneli değerlerini tartışmaya açacak hiçbir kirli, bulanık, buzlanmış hiçbir şeye ilgi göstermeyeceksiniz. Bağımsızlığımıza, bayrağımıza, vatanımıza kast etmek isteyenler her zaman olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Ülkemizin içinden olsun, dışından olsun bu bulanık ve kirli düşman odaklarını bilecek, bulacak ve bir daha çıkmayacak şekilde yuvalarına tekrar koyacaksınız. Bu heyecan ve kararlı tutumunuz sizin en öncelikli karakteriniz olmalıdır. Sizler toplumumuzun her alandaki atılımlarına öncülük yapacaksınız. Kepleriniz iman, vatan ve millet sevgisi ile dolu olacak” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu'nun konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerden Gülce Akyüz tüm öğrenciler adına günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Akyüz şunları söyledi: 23 Nisan varsa 23 Nisan çocuk gibi genç ve tazedir. 23 Nisan yağmur ise bizler sevgi damlacılarıyız. Mevsim baharsa bizler gelecek yazın meyveleriyiz. İşte Mustafa kemal Atatürk tam 94 yıl öncesinden yazın meyvelerinin bizler olduğunu görmüş. Temeli atılan Türkiye Cumhuriyetinin bu en önemli gününde bizlere bu kutsal armağanı vermiştir. Ulu önderimiz sadece ülkemizdeki çocuklarla sınırlarla kalmayıp bu güzel günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek aslında içindeki insan sevgisine ve dünya barışına verdiği önemi de gözler önüne sermiş oluyordu.”

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu ve birbirinden güzel gösterilerle hünerlerini sergiledi. Öğrenciler gerek şiirlerde, gerek halk oyunlarında ve jimnastik gösterilerinde gerekse diğer gösterilerle büyük alkış aldı.

Programda son olarak Emine Mehmet Baysal Özel