Ak Parti, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi, 9 kişilik sandık yönetim kurulu üyeleriyle ‘Sandığa Sahip Çıkıyoruz' toplantılarında ikinci kez bir araya geldi. 2011'de kaybedilen bir milletvekilini geri almak için kollar sıvandı. Ak Parti Genel Merkezi tarafından Cumartesi günü 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan 'Sandığa Sahip Çıkıyoruz' Toplantısı, Bolu genelinde kurulan 947 adet temsili sandıkta yapıldı.

7 Haziran'da gerçekleşecek genel seçimlerin provası niteliğinde olan ve teşkilatlara sandık güvenliğinin aşılandığı eş zamanlı toplantılar saat 14.00'de start aldı. İl ve ilçe başkanlıklarınca belirlenen noktalarda 3 ana kademe, 3 kadın kolları ve 3 gençlik kollarından oluşan 9 kişilik sandık yönetim kurulu üyesi 4 bin 767 kişi eğitim amaçlı bir araya geldi.

AKP İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Kadın Kolları İl Başkanı Arzu Aydın'da, Adil Esen başkanlığındaki Merkez İlçe Teşkilatı tarafından yapılan toplantıları yerinde incelemek üzere Kültür İlköğretim Okulu'na gelerek, sandık görevlileri ile bir araya geldi. Çok sayıda partilinin yer aldığı toplantıda 22'nci dönem Ak Parti Bolu Milletvekili Mehmet Güner, Milletvekili aday adayları Mehmet Altun, Adalet Karadayı, Osman Şevki Çelebi'de yer aldı.

ESEN: "SANDIK BİR MİLLETİN NAMUSUDUR"

Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, oluşturulan temsili sandıklarda görevli isimler ile basın mensuplarına hitaben yaptığı konuşmasında, Sandık Yönetim Kurullarının katılımıyla 'Sandığa Sahip Çıkıyoruz' toplantılarını icra ettiklerini söyledi. "Sandık bir milletin namusudur" diyen Adil Esen, "Sandık bir milletin onuru, geleceğidir. Bizim Ak Parti teşkilatları olarak sandıklara sahip çıkmak gibi bir sorumluluğumuz var. Sandığın olmadığı yerde gelecekten, hedeften söz etmek imkansızdır. Sandığın olmadığı yerde kan vardır, kaos vardır, gözyaşı ve umutsuzluk vardır. Ak Parti olarak bizler, sandığımıza sahip çıkarak milletimizin iradesine sahip çıkmanın mücadelesini yapıyoruz" diye konuştu.

ESEN: "MUHALEFET DARBELERLE MEŞGUL OLMAKTAN..."

Konuşmasının devamında muhalefet partilerini de sert dille eleştiren Esen, muhalefetin kaostan ve darbelerden medet umduklarını söyledi. Esen, "Baktığımızda halktan uzak, milletin hayallerinden, güçlü, Yeni Türkiye'nin hedeflerinden uzak muhalefete baktığımızda bunların sandığa sahip çıkma gibi bir gayesi yok. Çünkü bunlar kaos peşinde koşmaktan, bu dönemde birçok çeşidi çıkan darbelerle meşgul olmaktan bunlara fırsat bulamıyorlar" dedi.

YILMAZ: "BİR OY, 'BİR OY NE OLACAK' DENMEYECEK KADAR ÖNEMLİDİR"

Ak Parti'nin Bolu'daki kurucu İl Başkanı olan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da yaptığı konuşmada, sandık yönetim kurulu üyelerinden sandıklara sahip çıkmasını istedi. Yılmaz,"Bir oy çok önemli değilmiş gibi görebilirsiniz ama hafızam yanıltmıyorsa Amerika'da Kuzey-Güney birleşmesi sadece bir oy ile olmuştur. Bir oyun ehemmiyetinin ne olduğunu, dünyaya nasıl etki ettiği açısından önemli bir örnektir bu. Sandık görevlisi arkadaşlarımız Ak Parti'ye verilen bir oyu geçersizmiş gibi sayılmasının önüne geçebilirlerse, işte o zaman Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmış olur. Çünkü bir oy 'bir oy, ne olacak' denmeyecek kadar önemlidir" dedi.

YILMAZ: "SORUMLULUĞUNUZ AĞIR"

7 Haziran seçimlerinin önemine değinen Yılmaz, şunları söyledi: "Bu seçimler Türkiye'de iktidar seçimleri değil sadece. Dünyaya, yakın çevremize bakarsanız o çevrede önemli kesimler Türkiye'yi takip ediyor. Umreye gidip gelen yakınlarınız varsa sorarsınız Müslüman alemi Türkiye'yi takip ediyor. Ülkemizin gücü onlara umut oluyor. Aynı zamanda Türk dünyasına, ezilmiş halklara bakarsanız dünyada, bunların tamamın beklentisi önümüzdeki seçimlerdir. Eğer önümüzdeki seçimlerde biz, Anayasa'yı değiştirebilecek duruma gelebileceksek ki; gelmek zorundayız o zaman Türkiye, bir daha geri dönmemek üzere artık demokratik bir yapıya kavuşacak. Onun için bu seçimlerdeki bir tek oyun bile ehemmiyetini çok iyi bilmek zorundayız. İşte o bir oya sahip çıkacak olan da sandık yönetim kurullarımız. Bu bilinçle hareket etmenizi temenni ediyorum. Sorumluluğunuzun ağır olduğunu bilesiniz."

COŞKUNYÜREK: "HEPİMİZ SANDIĞIN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ"

Toplantının son konuşmacısı olan Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'te Ak Parti farkının yaşandığı bir günü hep birlikte yeniden yaşadıklarını söyledi. Coşkunyürek, "Biz Ak Parti olarak, bu ülkeye sevdalı insanlar olarak, bu ülkeye hizmet etmeyi kendisine şiar edinmiş gönüllü insanlar olarak bugünde Ak Parti'nin yine sandığa, demokrasiye verdiği değerin ve ülkemizin geleceğine verdiği değerin farklı bir gününü yaşıyoruz. Hepimiz sandığın önemini biliyoruz. Sandık demokrasinin teminatı, ülkemizin geleceği. Bizler sandığa ne kadar sahip çıkarsak, sandıktan milletin iradesi ne kadar doğru yansırsa bu ülkedeki gelişmelerin, kalkınmanın da çok olduğu son 13 yılda hep birlikte şahit olduk. Milletin iradesi sandığa yansıdı ve o irade de Türkiye'yi 13 yıldır milletimize layık bir şekilde geleceğe taşıdı. Bunun gururunu hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.

COŞKUNYÜREK: "YİNE BİRİLERİ BELKİ SEÇİME ŞAİBE KATMAK İSTEYECEKLER"

Devamında "Daha işimiz bitmedi, hedeflerimiz var" diyen başarılı siyasetçi, konuşmasında şunları kaydetti: "2023 hedefi, 2053 hedefimiz ve 2071 hedefimiz var. Bu hedeflere ulaşmak içinde sandıktan millet iradesinin doğru yansımasını ve siyasi istikrarında devam etmesini bütün milletimiz canı gönülden istiyor. İnşallah önümüzdeki 7 Haziran ayında yapılacak olan seçimlerimiz de yine millet iradesinin sandığa yansıyacağı bir seçim olacak. Yine birileri belki seçime şaibe katmak isteyecekler kaybettikleri zaman. İşte diyecekler ki; oylar çalındı. Diyecekler ki; çöplükten oylar çıktı. Değil mi? Her seçimde kaydedenler bunları yaparlar, bizlerde görürüz. Biz onlara da buradan sesleniyoruz: Sizlerde gerçek görevlerinizi yapınız ve bu tür safsataları, bu tür hikayeleri artık unutalım. Milletin iradesine de seçim sonrası saygı duyalım." Haber Merkezi