Haber: Sefa GÜNAY

Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar ve yönetim kurulu üyeleri düzenledikleri basın toplantısında 17 Temmuz Atatürk’ün Bolu’ya gelişi etkinlik programı ve Bolu Platformunun bugüne kadarki faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 17 Temmuz 1934’te Bolu’muzu ziyaret eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize teşriflerinin 87. Yıl dönümü nedeniyle 17 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşecek olan program etkinlik hakkında konuşan Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar, “Atatürk’ün Bolu’ya gelişi ile ilgili düzenlenecek programda yaklaşık 11 tane etkinlik mevcut. Bu etkinliklerin iki tanesini Sayın Vali Yardımcımızın kanalı ile gerçekleşecek. Bu etkinlikler için yaklaşık 2 aydan bu yana çalışmalar yapıyoruz. Her hafta toplantılar düzenleyerek devamlı çalışmalar yaptık. En son ki toplantıda da etkinliklerin hepsinin alt yapısını tamamladık. Umarım Atatürk’ümüzün Bolu’ya gelişini yakışır bir şekilde kutlanacak etkinlik gerçekleşir. Bolumuza da yakışır bir etkinlik olur umarım. Etkinliğimizin en önemli bölümü Bolu Valiliğinin resmi program dahilinde gerçekleşmesi. Sadece etkinlikteki olacak konseri Belediyemizle beraber gerçekleştireceğiz. Atatürk hepimizin Atatürk’ü hep birlikte kutlarsak anlam kazanır. Umarım etkinliklerimiz dilediğimiz gibi gerçekleşir” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK FEYZİ SAYIN AHMET BAYSAL’DAN ALDIK”

Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar’ın ardın 17 Temmuz’da düzenlenecek Kutlama Etkinlikleri Programı hakkında detaylı bir şekilde bilgi veren Bolu Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Sıdıka Kilitçi, “Biz yaklaşık 2 aydır çok büyük emeklerle ve yoğun çalışmalar ile bir takım etkinlikler ortaya çıkarmaya çalıştık. Buradaki tek hedefimiz her zaman büyük saygı duyduğumuz ve özellikle de biz kadınlara da çok büyük imkanlar veren Atamız ve ilimize yakın bir organizasyon gerçekleştirmek. Burada da en büyük feyzi Sayın Ahmet Baysal’dan aldık. Bir takım çalışmalar yürüttük” dedi.

KUTLAMA ETKİNLİĞİ 16 TEMMUZ’DE BAŞLIYOR

Kutlama Etkinlikleri Programı açıklayan Kilitçi, “Program 16 Temmuz Cuma günü saat 20.00’da Bolu Belediyesi’nin düzenleyeceğiz halk konseri ile başlayacak. Cumartesi günü de Bolu Valiliği’nin özel etkinliklerinden sonra platformumuz çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 09.30’da Atatürk’e saygı bisiklet turu ile başlayacağız. Saat 10.00’da Atatürk’ün Bolu’ya gelişi atletizm yarışmamız olacak. İkisi de Karacasu’dan başlayıp Bolu Valiliği’nin önünde sonlanacak. Saat 10.00 ve 11.00 arasında Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği’nin düzenleyeceği Anıt Park ve İzzet Baysal Caddesi üzerinde düzenlenecek olan yamaç paraşütleri gösterileri yapılacak. Of-Road etkinliği var. Bolu Valiliği’nin önünde başlayıp 45 dakikalık bir şehir turu ile sonlanacak. Bolu tarihindeki en unutulmaz günlerden birisidir Atatürk’ün Bolu’ya gelişi. En önemli konusu da bu ziyaretin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi ve kadınlarımızın ülke yönetimine katılmasının tartışmaya açılması ve ilgili kanun teklifinin çok kısa bir zaman içerisinde hazırlanarak TBMM’ye getirilmesinin kararlaştırılması olmuştur. Böylelikle Türk kadını hak ettiği en yüksek haklardan birisi verilmiştir. Bu sebep ile Bolu Platformu tarafından, Bolu’da görevine seçilerek gelmiş kadınlara plaket takdim edilmesi düşünüldü. Bu töreni ise 17 Temmuz günü saat 19.30’da Gazelle’de yapılacak. Bolulu aşçılarımızın hazırladığı Atatürk’ün sevdiği yemekler ikramı da yapılacak. Bu programın içerisinde ise değişik ilkokullarımızdan öğrencilerimizin yapacağı şiir dinletisi ve ayrıca Atatürk’ün en sevdiği oyunlar olan zeybek gibi oyunlar da gerçekleşecek. Anadolu Güneşi’nin de bir konseri olacak ayrıca. Bolu Platformu Tarih Kurulu tarafından hazırlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’yu ziyareti isimli derginin dağıtımı olacak. Bu güzel etkinlikler ile bu güzel günü kutlarız. Bolu halkının da katılımı bizim için çok önem ifade ediyor” ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklamaların ardından Bolu Platformu Yönetim Kurulu üyeleri Bolu Platformunun bugüne kadarki faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.