Bolu'da park yasağı bulunan alanlara araçlarını park eden sürücüler, adete ‘ceza yemek için ellerinden geleni' yapıyor.

İlimizde, bazı sokak ve caddelerde bulunan kaldırımlara park yapan araçların engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar olumlu sonuçlanırken, bazı sürücüler ise, buldukları her fırsatı değerlendiriyor.

Sokaklarda park yasağı tabelası olmasına rağmen bazı sürücüler araçlarını buraya çekerek adeta ceza yemek istediğini vurguluyor. Tabaklar Mahallesi Acar Sokak ile Güneş Sokakta ise, mahalle sakinleri hatalı park yaparak apartmanlarının girişini ve pencerelerin önünü işgal eden araçları vazgeçirmek için ilginç bir yönteme başvurdu.

Sokakların üzerinde bulunan bazı apartmanların duvarına, 83 lira park cezası yemek istiyorsan buraya park et” ve bu camın önüne park etme” gibi yazılar asıldı. Fakat sürücüleri bu yazılar da yıldıramadı. Bazı sürücülerin araçlarını inatla o yazıların önüne ve kaldırıma park ettiği gözlendi. Diğer taraftan, kaldırım üzerine yapılan parklar yürümekte zorluk çeken yayalar, çoğu zaman yolu işgal etmek zorunda kalıyor ve olası bir trafik kazasına davetiye çıkartıyor. Haber Merkezi