Bolu Belediyesi tarafından 2015 yılı itibariyle uygulamaya konulan Şehir İçi Ulaşım sistemi kapsamında bu güne kadar 83 bin 133 kişiye ‘Bolu Kart' verildiği belirtildi. Özellikle kart almak isteyen AİBÜ öğrencilerinin ikametlerinin Bolu'ya alması gerektiği koşulu tam olarak uygulanamasa da son 3 ay içerisinde yaklaşık 5 bin kişinin ikametini Bolu'ya aldırdığı, bunların kaçının ise AİBÜ öğrencisi olduğu bilinmediği ifade ediliyor.

Haber; Hakan AYDIN

Bolu Belediyesi tarafından yıl başından sonra uygulamaya sokulan Şehir İçi Ulaşım Sistemi kapsamında bu güne kadar 83 bin 133 kart dağıtıldığı belirtildi. Bu kartlardan 13 bin 6 adetinin serbest kart, 46 bin 532 adetinin tam kart ve 23 bin 595 adetinin ise öğrenci kartı olduğu açıklandı.

5 BİN İKAMET GELDİ

Bolu Belediyesi tarafından uygulamaya sokulan sistemle AİBÜ öğrencileri de Bolu Kart'tan almak zorunda kalmıştı. Uygulama başlangıcında Bolu Belediyesi üniversite öğrencilerinin ikametlerinin Bolu'da olmasını şart koymuştu. Ancak zamanla uygulama esnedi ve ikameti Bolu'da olmayan öğrencilere de kartlar verildi. İl Nüfus Müdürlüğü tarafından uygulama kapsamında kaç öğrencinin ikametini Bolu'ya aldırdığı hakkında istatistiksel bir rakam kamuoyuna verilemezken, son 3 ay içerisinde çeşitli nedenlerden dolay yaklaşık 5 bin kişinin ikametini Bolu'ya aldırdığı belirtildi.