ADD, CKD, TGB, Birleşik Kamu-İş, CHP, İşçi Partisi üyeleri 8 Nisan 2013 Pazartesi günü Silivri Cezaevi'nin önünde toplanacak. CHP İl Başkanı Fügen Kara, Emekten, bağımsızlıktan, aydınlanmadan ve gerçek anlamda halkların kardeşliğinden yana olan ADD, CKD, TGB, BİRLEŞİK KAMU İŞ, CHP, İşçi Partisi üyeleri olarak bizler, 8 Nisan 2013 Pazartesi günü Silivri zindanının önünde olacağız. Tüm kamuoyunu ama özellikle de, toplumumuzun aydın bu konuda duyarlı, o gün Türkiye'nin dört bir yanından Silivri'ye akın ederek adeta bir sel olup akacak olan yurtseverlerle birlikte olmaya davet ediyoruz” dedi.
CHP İl Başkanı Fügen Kara parti binasında Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Birleşik Kamu-İş ve İşçi Partisi temsilcileri ile geçtiği basın karşısına 8 Nisan'da Silivri'de olma çağrısında bulundu. Fügen Kara ve beraberindeki STK, sendika ve parti temsilcileri şu açıklamayı yaptı:
“TAMAMEN HUKUK DIŞI”
Beş yıldan beri yürütülmekte olan ve herkesin yakından izlediği Ergenekon duruşmalarının sonuna gelinmiştir. Tamamen hukuk dışı yürütülen bu davalarının Nisan 2013 günü kararının verileceği söyleniyor. Bütün kamuoyunun bildiği bu hukuksuzluk nedeniyle ne mahkemenin işleyişi ne de savcının mütalaası bizler tarafından kabul edilebilir bulunmamaktadır. Hele son zamanlarda yaşanan gelişmeler ile birlikte ele aldığımızda durumun vahameti bir kez daha ortaya çıkmaktadır.
“SENARYOLARI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
Bir yandan bölücü terör örgütü ile yapılan görüşme ve antlaşmalar, bir yandan terör örgütü elebaşının bir barış elçisi edasıyla kaleme aldığı metnin kamuoyuna sunuluş biçimi Bizler üniter devlet yapımızı, cumhuriyetimizi ve rejimimizi savunanlar olarak bu gelişmeleri yakından izliyor ve uygulanmakta olan senaryoları çok iyi biliyoruz. Yine bizler inanıyoruz ki Ergenekon davası, coğrafyamızda yaşanmakta olan iç ve dış gelişmelerin, uygulanmakta olan BOP senaryosunun bir parçasıdır. Bizler emperyalizmin bu kirli oyunlarına sonuna kadar karşı duracağız. Yargılanmakta olan ayrımsız tüm yurtseverlerimize destek olmak, onların yanında olmak bir vatan meselesidir, rejim meselesidir ve cumhuriyet meselesidir. Bu aynı zamanda emperyalizme karşı durmaktır.
“8 NİSAN'DA SİLİVRİDE OLACAĞIZ”
Bizler, Ergenekon davasında savcının ömür boyu hapisler de dahil olmak üzere uzun süreli cezalar istediği tüm yurtsever aydınlarımıza desteğimizi sonuna kadar göstereceğiz. Hak ve adaletin tesis edilmesi yönündeki taleplerimizi en yüksek sesimizle haykıracağız. Hepimiz kurtarıcıyız, Hepimiz Atatürk'üz Samsun'a çıktık ve Ankara'ya yürüyoruz. Milletimizin büyük gücü önünde artık hiçbir güç duramaz. Hücreler, duvarlar bizi durduramaz vicdanlarımız isyandadır... Adeta bir yargısız infaza dönüşmüş olan Silivri mahkeme sürecine, savcılara, yargıçlara ve elbette ki dönemin iktidarına ve bu hukuksuzluğa isyan ediyoruz. Ve bunun için diyoruz ki; emekten, bağımsızlıktan, aydınlanmadan ve gerçek anlamda halkların kardeşliğinden yana olan ADD, CKD, TGB, BİRLEŞİK KAMU İŞ, CHP, İşçi Partisi üyeleri olarak bizler, 8 Nisan 2013 Pazartesi günü Silivri zindanının önünde olacağız. Tüm kamuoyunu ama özellikle de, toplumumuzun aydın bu konuda duyarlı, o gün Türkiye'nin dört bir yanından Silivri'ye akın ederek adeta bir sel olup akacak olan yurtseverlerle birlikte olmaya davet ediyoruz”