Bolu, DASK tarafından düzenlenen Şehirler Yarışıyor Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasında en yüksek sigortalılık oranına sahip il olarak Güvenli Yaşam Parkı ödülünü kazanmıştı. Bolu AFAD koordinesinde 2013 yılında yapımı tamamlanan parkta akşam saatlerinde eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmeye başlandı.

Deprem bölgesi olduğumuz ve bugüne kadar yaşanmış acıların tekrar yaşanmaması için vatandaşların farkındalığını artırmak adına başlanan eğitimlerde; afet öncesi alınacak önlemler, yaşadığımız yerler güvenli olsa dahi yapısal olmayan risklerin olabileceği ve bu riskleri azaltmanın yöntemleri, afet anında doğru davranış şekilleri, afet sonrası yapılacaklar ve toplanma alanları ile ilgili videolar izlettirilerek slayt gösterileri yapılıyor. Bolu AFAD Eğitim kadrosunun da hazır bulunduğu alanda vatandaşların tüm sorularına ve merak ettiklerine cevap veriliyor.

Bolu AFAD İl Müdürü Hasan ERDOĞAN başlattıkları bu çalışma ile ilgili olarak Biz Güvenli Yaşam Eğitimle mümkün anlayışıyla yola çıktık. Bu tür etkinlikler için çok müsait olan parkımızda çok sayıda kişiye ulaşabileceğimize inanarak eğitim faaliyetlerimizi mesai saatlerimizin de dışına taşıdık. Bolu acılar yaşamış bir memleket aynı acıları tekrar yaşamak istemiyoruz bunun için önceden hazırlıklı olmak zorundayız. Kalıcı konutlar deprem sonrası inşa edildi ama güvenliğimizi sadece binalarımızın sağlamlığıyla sağlayamayız. İşte halkımıza yapmaları gereken ne varsa onları anlatmaya çalışıyoruz. Biz hazır olmak için çalıştık ve çalışıyoruz halkımızdan da aynı gayreti bekliyoruz. Güvenli Yaşam Parkımızda gerçekleşen bu eğitimleri vatandaşlarımızdan talep gelmesi halinde daha da yoğunlaştıracağız. Onlar istediği sürece biz 7/24 eğitim faaliyetlerine hazırız” dedi. Haber Merkezi