Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Kurulu'nun Marmara bölgesi illerindeki temsilcileri, Bolu TSO Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) organizasyonuyla 6-7 Kasım 2015 tarihlerinde Bolu'da bir araya gelecek.

İlimizde gerçekleştirilecek olan TOBB Marmara Kadın Girişimciler Kurulları Bolu Bölge Toplantısı'nın ayrıntıları, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda KAGİK tarafından düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

Bolu Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile Oda Genel Sekreteri İsmail Gören'in katılımıyla yapılan basın toplantısında konuşan Bolu KAGİK Başkanı Narin Orkide İka, etkinliklere İstanbul'dan Bursa'ya, Kırklareli'nden Kocaeli'ye kadar Marmara Bölgesi'nde yer alan birçok şehirden 70 dolayında kadın girişimcinin yanı sıra TOBB'den ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yetkililerin de katılacağını ifade etti.

“6-7 Kasım 2015 tarihlerinde İlimizde ağırlayacağız”

İka, Kurul adına yaptığı açıklamada; Bildiğiniz gibi, Kadın Girişimciler Kurulları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı 81 ildeki Ticaret ve Sanayi Odalarının kurumsal çatısı altında faaliyetlerini sürdürmektedir. Bizler Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak, kendi Kurulumuzun gündemindeki yoğun çalışmaları sürdürmenin yanı sıra, çevremizde bulunan Kadın Girişimciler Kurulları ile belirli bir sinerji ortamı oluşturabilmek, birlikte ortak akıl üretebilmek, işbirliğimizi artırmak ve çalışmalarımızı bölgesel boyuta kavuşturabilmek ve bu sayede İlimizin bölgemizde öne çıkan, sorumluluk alan, elini taşın altına koyan illerden birisi olmasına katkıda bulunabilmek gibi misyonları da üstlenmiş bir Kuruluz. Bu misyon doğrultusunda, yer aldığımız Marmara Bölgesi'ndeki illerin Kadın Girişimciler Kurulu temsilcilerini 6-7 Kasım 2015 tarihlerinde İlimizde ağırlayacağız. Organizasyonumuza İstanbul'dan Bursa'ya, Kırklareli'nden Kocaeli'ye kadar birçok şehirden 70 dolayında kadın girişimcimizin yanı sıra TOBB'den ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan da yetkililer katılacaktır. İki gün boyunca devam edecek olan etkinlik programımızda, Bolu Kadın Girişimcisini Arıyor isimli yarışmamızın ödül töreni, İş Kurumu ve KOSGEB ile birlikte düzenlediğimiz uygulamalı girişimcilik eğitiminin belge töreni, misafir kurullarımızın temsilcilerinin katılımıyla yapılacak olan istişare ve ortak akıl toplantıları gerçekleştirmeyi, ayrıca bunların yanında, konuklarımıza İlimizin Abant, Gölcük gibi önemli turizm merkezlerine yönelik tanıtıcı geziler düzenlemeyi planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Marmara Bölgesi'nin ekonomik açıdan ülkenin en önemli coğrafyasını teşkil ettiğini kaydeden İka, İl Kadın Girişimciler Kurullarının Marmara bölge toplantısının İlimizde gerçekleştirilebilmesi için Kurul üyeleriyle birlikte yoğun uğraş verdiklerini; organizasyonun başarıyla gerçekleştirilebilmesi için bütün detaylar üzerinde titizlikle durmaya çalıştıklarını ve bu etkinlikler ile Bolu'nun sesini daha çok duyurmayı amaçlıyor olduklarını sözlerine ekledi. Haber Merkezi