Medyadaki gıda algısını düzeltmek için Gurmik Co fikrini ortaya atan AİBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mahir Horozoğlu: Bolu evim gibi oldu, 7 yıl boyunca Bolu'dan çok şey öğrendim, bunun karşılığı olarak da Bolu'ya 120 fidan dikmek istiyorum.” dedi.

Medyadaki gıda algısını düzeltmek için yola çıkan Mahir, Gurmik Co adında bir blog sayfası açtı. Bu blog sayfasından hocalarından ve güvenilir kaynaklardan aldığı bilgileri takipçileriyle paylaşıyor. Bununla birlikte piyasaya çıkmış yeni ürünleri de tadıp tanıtan Mahir, yeni bir kampanya başlattı: Gurmik Co'ya Destek, Yeşile Destek!”

Fongogo adlı siteden (fongogo.com) destek verilen kampanyanın geliri Gurmik Co fikrinin teknik alt yapısı için kullanılacak. Destek isteyen Mahir: Fongogo üzerinden başlatılan kampanyada toplanacak hedef miktar 6000 TL. Destekçiler 50, 100 ya da 250 TL vererek hem Gurmik Co'ya destek verecek, hem de Bolu'ya fidan dikmiş olacak. Fidan dikme etkinliği gelecek yıl, Orman Haftası'nda dikmeyi düşünüyorum. Üniversitemizin öğrenci topluluk başkanlarıyla da görüşmelerim devam ediyor. 3 ya da 4 öğrenci topluluğuyla bu etkinliği yapmayı düşünüyorum” dedi.

2 ay sürecek olan destek kampanyasına Fongogo üzerinden destek verebilirsiniz: http://www.fongogo.com/p/gurmik-co