Özel Melih İlköğretim Kurumları'nın Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiği ‘7. Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nda (SABİO) başarılı olan 40 öğrenciye ödülleri düzenlenen törenle verildi.
Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Barış Aktan, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Özel Melih İlköğretim Kurumları Müdürü Ünver Saha, Sayısal Bilimler Olimpiyat'ına destek veren sponsor temsilcileri, ödül kazanan öğrenciler ve aileleri ile okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.
7. Sayısal Bilimler Olimpiyatı'na Bolu ve ilçelerindeki 91 okuldan yaklaşık 750 öğrenci katıldı. Olimpiyatın sonunda 4'üncü, 5'inci, 6'ncı ve 7'nci sınıfların her birinden 10'ar öğrenci olmak üzere toplam 40 öğrenci ödül almaya hak kazandı. Törende, her sınıfın ilk 3 öğrencisine altın; dördüncü, beşinci ve altıncı olan öğrencilere gümüş; yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve onuncu olan öğrencilere ise bronz madalya ile her öğrenciye yazıcı, tablet bilgisayar, MP4 gibi çeşitli hediyeler verildi.
Her sınıfın 1'inci, 2'nci ve 3'üncü olan öğrencilerine madalyaları Vali Yardımcısı Barış Aktan, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ve Bolu Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan tarafından verildi. Rektör Coşkun, burada yaptığı konuşmada, 7. Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nın düzenlenmesinde emeği geçenler ile ‘gecenin yıldızları' olarak nitelediği öğrencileri yetiştiren öğretmenlere teşekkür etti. Böyle güzel bir organizasyonun kurumlar arası işbirliği açısından önemine dikkati çeken Prof. Dr. Coşkun, bu tür organizasyonlara her zaman destek vereceklerini söyledi.
Törende aynı zamanda okul yöneticileri ile öğretmenlere de sponsor firma ve derneklerin temsilcileri tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.