Bolu, 2008 de başbakan Erdoğan'ın mitingi iyi organize edilmemesinden dolayı ambargo koyulmuş bir il. Sonucunda Başbakanken de Cumhurbaşkanıyken de Erdoğan Bolu'ya uğramadı, başarısız mitingin ardından dönemin il başkanı, yerel ve genel seçimlerde aday gösterilmedi.

Başbakan olmasının ardından ve seçim mitinglerinde Bolu olmamasına rağmen ziyaretimize gelen Davutoğlu, devletimizin bu eksikliğini giderdi diyebiliriz.

Devlet büyüklerimizin ziyareti, il yöneticilerimiz ile aracısız görüşmesi, birinci ağızdan eskilerin, taleplerin, yapılacakların bildirilmesi açısından önemlidir. 11. Cumhurbaşkanımız Gül, görev süresince 81 ili ziyaret ederken, Bolu ziyaretinde kendisi ile tokalaşma fırsatımız olmuştu.

Başbakanın Bolu mitingi, öncesi ve sonrasıyla güzel geçti. Uzman kişiler tarafından organize edildiği kesin, TV de izlerken başbakan ‘onlar konuşur' diyince kalabalığın ‘AK parti yapar' demesi meğer miting öncesi kalabalığa öğretilmesiyle oluyormuş.

Fakat sahnede kalabalık önünde konuşmak meziyet işi, başbakandan önce konuşan İl başkanı ve Belediye başkanımızın heyecanı, konuşma güçlüğü, akıcı cümleler kuramaması, il başkanının yazılı metini bile okurken takılması, miting sahnesine çıkanların azımsanamayacak bir iş yaptıklarını gösteriyor.

Onun için mitinglerdeki insan sayısını eleştirmek bence mantıklı değil, Başbakanın ve daha öncesinde Muharrem İnce'nin ne söyleyecekleriniz zaten biliyorduk, peki neden gider insanlar mitinge? TV de gördüğü ünlüyü canlı izlemek için. Ünlü ne kadar popülerse izlemeye gelenlerde o kadar çok olur. Bu, parti lideriyse teşkilatının iyi organize olması sayıyı arttırır.

İnce ‘o kadar' ünlüydü ona göre kalabalık oldu, aynı kalabalık Arınç'ın yerel seçim ziyaretinde de oluşmuştu.

Davutoğlu'nun ziyaretinde dersine iyi çalışan teşkilat ve başbakanın popülaritesi, aynı zamanda profesyonel hazırlanmış miting programı Bolu'yu uzun zamandır göremediği coşkulu kalabalığa kavuşturdu, bence güzelde geçti. Aynı gün 19 Mayıs olması ve Kardelen meydanında fener alayı için toplananlar sayesinde Bolu her kesimi memnun eden güzel bir gün yaşamış oldu. Seçimlerden yorulan vatandaşı birazda olsa seçim havasına soktu, önümüzde önemli bir seçim olduğunu hissettirdi.

Önemli seçim dedim de, ‘düşmanımın düşmanı dostumdur' ilkesizliği ile hareket edenleri gördükçe Cumhurbaşkanımızın açılış törenlerinde ‘7 Haziran yaklaşıyor hazır mıyız? Aman haa' sözü aklıma geldi.