Özel Fatma Hatun Hastanesi doktorları tansiyon ve diyabet hastası olan Nurullah Çeliker'i 28 kilo zayıflatarak sağlığına kavuşmasını sağladı. Çeliker, 4 tane kullandığım ilacı artık kullanmıyorum. Çok büyük bir yükten kurtuldum, nefes almam dahi değişti” dedi.

Özel Fatma Hatun Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Uğur Öney tarafından diyabet teşhisi konulan 66 yaşında ki Nurullah Çeliker, sonrasında tansiyon rahatsızlığı nedeni ile Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nuri Ergüzel'e muayene oldu. İç hastalıkları ve kardiyoloji doktorunun teşviki ile Özel Fatma Hatun Hastanesi Diyetisyeni Özgür Atalay ile diyete başlayan Çelikler, 28 kilo verdi ve 7 ayda 99 kilodan 71 kiloya düştü.

Tansiyon ve şeker ilacını artık kullanmadığını belirten Çeliker, Şekerim 240-250 çıkıyordu. Tansiyonum 16-17 civarında idi. Sonrasında doktorlarımın yönlendirmeleri ile diyete başladık. Diyabette doğru beslenmenin nasıl olduğunu öğrendim. Hem öğrendim, hem de kilo vereceğime inandım. Şimdi şekerim gayet normal, tansiyon ilacım kesildi, şeker ilacım kesildi şu anda ilaçsız düzenli beslenmeye devam ediyorum” dedi.

“DİYABET BİR HASTALIK DEĞİL BİR YAŞAM TARZIDIR”

Özel Fatma Hatun Hastanesinde bir ekip olarak Nurullah Çeliker'in kilo vermesine yardımcı olduklarını kaydeden Diyetisyen Özgür Atalay, Asıl olan obezite vücuttaki yağ oranının artması ise obezitenin tedavisi de vücuttaki yağ oranının azaltılmasıyla olacaktır. Şimdi öncelikle zaten hani bu iş için istekli olan kişilerin muhakkak bir dahiliye uzmana görünmesi lazım, çünkü bu bir ekip işidir. Bizler hani eğitimimizi alıyoruz ama bu işin de doktorunun muhakkak olması lazım. Dahiliye uzmanı ile birlikte hareket etmek gerekiyor. Dahiliye uzmanıyla birlikte değerlendirdikten sonra diyeti de diyetisyenin yazması gerekiyor. Onun için doğru bir şekilde vücutta neye ihtiyacı varsa, herhangi bir hastalığı varsa, hastalığına göre beslenmeyi planlayarak yoksa sadece kilo vermek değil amaç burada hastalıkları da azaltmaktır. Nurullah Abimiz diyabet hastasıydı ona diyabetteki beslenmenin ne kadar önemli olduğunu doğru beslenmeyle birlikte şekerlerinin düzene gireceğini ve ileriki zamanlarda belli bir zaman sonra ilaçlarını bırakabileceğini benimsemesi gerekiyordu. Biz anlatmaya çalışıyorduk ve başardı kendiside. Artı özellikle beslenmede diyabette değil beslenmede çok yanlış algılar var. İşte onu yiyemezsin bunu yiyemezsin, işte pirinç yiyemezsin, karpuz yiyemezsin, şekerli bir şeyler yiyemezsin. Diyabete beslenme bu asla olmamalı. Bunu güzel bir şekilde izah etmek gerekiyor. Güzel bir şekilde anlatmak gerekiyor. Doğru bir şekilde yapmak gerekiyor günlük üç ana öğün, günlük üç ara öğün de beslenerek bu kan şekerinin düzenli bir hale gelmesini sağlamak gerekiyor. Herkesteki ortak kanı işte ben diyabet hastasıyım işte ekmeği azaltmam lazım pirinç pilavını azaltmam lazım. Aslında doğru bir menüyle diyetisyen yardımıyla bu iş halledilirse her besin yenilebilir, her besin içilebilir. Aynı şekilde bunu doğru bir diyetle diyetisyenin yazması gerekiyor . Şimdi Nurullah Bey canı ister nedir zamanı gelir dondurma yer, zamanı gelir sütlaç yer. Koruma programını da dengeli bir şekilde ayarlayacağız. Ona göre de hayatını bir yaşam tarzı haline getirecek. Çünkü diyabet bence bir hastalık değil bir yaşam tarzıdır ve doğru bir yaşam tarzıdır” dedi.

“NURULLAH AMCA AZMİN ZAFERİ”

Özel Fatma Hatun Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nuri Ergüzel ise, Çeliker'in durumu ile ilgili olarak, Nurullah amca azmin zaferi. Birçok ilaç kullanıyordu. Tansiyonu vardı, ritim bozukluğu vardı, diyabeti problemliydi, hızla kilo verdi. Spor egzersiz yapmaya başladı sonrasında tansiyon ilaçlarını kesti şeker ilaçlarını kesti ve şu an gayet stabil gidiyor her şey. Ritim bozukluğu ilaçlarına ihtiyacı kalmadı nabız problemleri düzeldi. Psikiyatri ile ilgili kullandığı ilaçları da vardı onları da azalttı. Her yönden şu anda sağlıklı, sıhhatli. Özellikle tansiyon ve diyabet için en önemli faktör kilo” açıklamalarını yaptı. (Haber Merkezi)