Türk Kızılayı Bolu Şubesi tarafından üniversite öğrencilerine verilen ‘Öğretmen Ayşe ve şeref Güler Tesisleri' bursu bu sene 61 öğrenciye verilecek.

Konuyla ilgili olarak Türk Kızılayı Bolu Şubesinde Öğrenci Burslarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özayan yaptığı açıklama da, Bu yıl yapılacak olan burs değerlendirmesi için de gerekli şartlar 1 Eylül 2015 tarihinde şubemiz sosyal medya hesapları, internet sitesi ve yerel basın aracılığıyla duyurulacaktır” dedi.

Özayan açıklamasının devamında, Türk Kızılayı Bolu Şubesi bilindiği üzere yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmakta, bağışçıların desteği ile her geçen gün artan sayıda ailenin mağduriyetlerine çare olmaktadır. Yürütülen sosyal faaliyetlerin yanı sıra Türk Kızılayı, gençlere yapılan yatırımlara oldukça önem vermektedir. Bolu şubemiz de bu doğrultuda gençlerimizin geleceğine katkıda bulunmak adına birçok projeye imza atmıştır. Bunlardan en önemlisi 2012 yılından beri devam eden ve üniversite öğrencilerine verilen ‘Öğretmen Ayşe ve şeref Güler Tesisleri' bursumuzdur. Merhum bağışçımız öğretmen Sayın Ayşe Güler'in vasiyeti ve şubemizin aracılığı ile her öğrenim yılı başında şube yönetim kurulumuzun yaptığı değerlendirme sonucunda belirli sayıda üniversite öğrencisine burs verilmektedir. Hayırseverimizin bağışladığı mülk geliri ile burs alan öğrenci sayısı gün geçtikçe artmaktadır.2014-2015 öğretim yılında 46 öğrenciye verilen burs, 2015-2016 öğretim yılında bu sayı 61 olacaktır. Bağışçılarımızın ‘' Burs verilecek çocuklar Bolulu olmalı, hakikaten çok çalışkan, terbiyeli, fedakar olmalı, fakir ve yüksek tahsili yaptıramayacak orta dereceli ailelerin üstün başarılı çocukları olmalıdırlar. Nankör olmamalı ve sadece öz vatanlarına hizmet aşkı taşımalı ve bizzat Türkiye de çalışmalıdırlar.'' Vasiyeti doğrultusunda her yıl Eylül ayında şube yönetim kurulumuzun inceleme ve değerlendirmesinden geçen öğrenciler, öğrenim hayatları boyunca burs şartlarını yerine getirdikleri takdirde burslarını almaya devam etmektedir. Bu yıl yapılacak olan burs değerlendirmesi için de gerekli şartlar 1 Eylül 2015 tarihinde şubemiz sosyal medya hesapları, internet sitesi ve yerel basın aracılığıyla duyurulacaktır. Burs verdiğimiz gençlerimiz de gerek ilimizde gerekse okudukları illerde Kızılay Gönüllüsü olarak etkinlik ve faaliyetlerimizde yer alıp bizlere destek olmaktadırlar. Bununla birlikte gelecek zamanda imkânları olduğu takdirde, kendilerinin de burs vererek gençleri destekleyeceklerini belirtmeleri, bizleri son derece mutlu etmektedir” ifadeelrini kullandı. Haber Merkezi