Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, 600 orman işçisinin olası yangınlara karşı 660 bin hektarlık alanı korumak için teyakkuzda bekleyeceğini söyledi.

Orman Bölge Müdürü Şahin, kentteki ormanların yüzde 40'lık bölümünün yangın riski taşıdığını belirtti. Mudurnu, Seben, Göynük ve Kıbrısçık ilçe sınırları içerisindeki 250 bin hektarlık alanın, orman yangınları açısından ikinci derece riskli bölgeler olduğunu vurgulayan çeken Şahin, Bu alanlardaki yangın faaliyetlerinin kontrol altına alabilmek için her yıl yangın mevsiminin başladığı dönemden önce araç, gereç, ekipman ve personelimizin eksikliklerini tamamlama faaliyetlerini sürdürüyoruz. Şu anda da bu faaliyetlerimizi tamamladık. Yangın emniyet planlarımızı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde Aladağlar bölgesinde bulunan tesislerimizde personelimizi ve ekipmanı bir tatbikatla tekrar deneyeceğiz." Şahin, Orman Genel Müdürlüğünün yangına müdahale süresinin 16 dakika olduğunu anımsatarak, "Bu programa uymak istiyoruz. Bunun için 600 personel, 15 arazöz, 1 su ikmal aracı, 70 su tankeri, 4 dozer, 10 greyder, 1 ekskavatör, 10 yangına ilk müdahale aracı ve 10 yangın gözetleme kulesi ile 660 bin hektarlık alanı sürekli kontrol altında tutacağız" dedi.

Orman yangınları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Şahin, Yangın sezonunun başladığı bu günlerde insanların çok dikkatli olmasını, özelikle piknik ateşlerini ormanlık alanlarda yakmamalarını ve sigara izmaritlerini yanar vaziyette ormanlık alanlara atmamalarını istiyoruz. Bu sene havaların yağışlı gitmesi münasebetiyle çok otun olacağını ve bu otların kuruması ile birlikte yangına davetiye çıkaracağını düşünüyoruz. Bu noktada, piknik yapanların çok dikkatli olmasını, tarımla uğraşanların tarımsal faaliyetler neticesinde ortaya çıkan atıklarını yakarak imha etmemesini, farklı yöntemlerle bertaraf edilmesini diliyoruz" dedi. AA