Tıp literatüründe eşine benzerine çok az rastlanan bir vaka Bolu'da meydana geldi. Doğumdan sonra akciğerlerin çalışmasıyla kapanması gereken ancak anne karnında hayati önem taşıyan bir kalp damarının 60 yaşında Göynüklü bir çiftçide hala kapanmamış olması doktorlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. 60 yıldır kalbinde temiz ve kirli kan ana damarları arasında açık duran kanalla yaşayan Hulusi Demiröz'ün başarılı operasyonu ise AİBÜ Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda yapıldı. Demiröz'ün sağlık durumu ise gayet iyi.
Türkiye'de değil, dünyada dahi eşine benzerine çok az rastlanır bir olay, Bolu'nun Göynük ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki çiftçi Hulusi Demiröz'ün başına geldi.
Bir süredir artan nefes darlığı, kalp çarpıntısı, hareketlerde kısıtlılık yaşamaya başlayan Hulusi Demiröz (60) AİBÜ Tıp fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'na giderek şikâyetlerini söyledi. Kardiyolog Prof. Dr. Mehmet Yazıcı tarafından kontrol edilen Demiröz'ün kalbinde bundan 60 yıl önce, doğduğundan en geç 3 ay içerisinde kendiliğinden kapanması gerekip de kapanmayan bir kanal damarla yaşadığı görüldü.
Doktorlar arasında şaşkınlık yaratan bu eşine benzerine az rastlanır vakada, kalbin kirli ve temiz kan taşıyan ana damarları arasındaki bu kanalın ana rahminde hayati önem taşıması kadar, doğduktan sonra kapanmaması halinde de kişi için bir risk oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Demiröz'ün tıp literatürüne dahi geçebileceğini söyledi.
AİBÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yazıcı tarafından yapılan başarılı operasyon ile kirli ve temiz kan arasında açık kalan bu kanal kapatılarak hasta sağlığına kavuşturuldu.