Gerede'de 60 kişinin istihdam edeceği tekstil atölyesi açıldı. 1000 metrekare kapalı alan üzerine açılan ‘Nurteks' tekstil atölyesi Gerede'de işsizlerin umudu olacak. 60 kişiye iş imkanı sağlayacak olan tekstil atölyesi Gerede ekonomisine de katkı sağlayacak.

Tam teşekküllü makinelerle üretime başlayan ‘Nurteks' tekstil atölyesine vasıflı vasıfsız alınacak olan elemanlara 10 gün içerisinde profesyonel bir işçi olmaları için ön eğitim verilecek. Gerede'de tekstil sektöründe iş hayatına atılan Rafet ve Şenol Özkan kardeşler Dayıoğlu Mahallesi Osmanlı Caddesi Sultan Mürüvvet Vakfı Kız Öğrenci Yurdu altına açtığı ve genellikle dış giyim ve ev tekstil ürünleri üzerine üretim yapacak atölyesinde, 60 kişiyle erkek ve bayan olmak üzere istihdam sağlayacak.

İşletmeci Rafet Özkan, yaptıkları bu yatırımla vatandaşlara iş imkânı oluşturmak istediklerini belirterek, atılan bu adımın ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. İlçeye yatırım yapabilecek diğer iş adamları açısından da ilçenin yatırım yapılmaya müsait olduğunu söyleyen Özkan, Gerede Ankara ve İstanbul gibi metropol şehirlerin arasında yer alan bir şehir, sanayi ve ticaret için uygun bir alan. Ulaşım ve imkanlar açısından son derece kolaylıklar sunan bir şehir” diye konuştu. Gerede'ye açılan tekstil atölyesinde yapılacak olan ürünlerin, özellikle dış giyim üzerine olacağını belirten Özkan, Bu tekstil firmamızı Gerede'de açılmasında kendi memleketimiz olmasının büyük etkisini var. Hemşerilerimizle birlikte el ele verip bu işin üstesinden geleceğiz. İlçe ve ülke ekonomisine kazandıracağız” dedi. Haber Merkezi