Özel Çağsu Hastanesi Diş Hekimi Cihan Dağlı, anne ve babaları, büyük yanılgıya düştüğü 6 yaş dişleri konusunda anne babaları daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti.

Dağlı, meydana gelen çürükler sebebiyle çekilen dişlerin çocuklar için ilerleyen yaşlarda problem olacağını belirtti. Yaptığı açıklamada, çocukların 6 yaş dişlerinin anne ve babalar tarafından nasıl olsa değişecek” diye düşünüldüğünü ve bunun bir yanılgı olduğunu hatırlatan Dağlı, konuya hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Dağlı, çocuklarda hakiki dişin 6 yaşında çıktığını kaydederek, Bu sırada ağızda yaygın bir çürük varsa, 6 yaşındaki hakiki dişlerde de çürüme meydana gelir. Altı yaş dişi çocuğun ömür boyu ağzında kalacak olan dişleridir. 12 yaşından sonra da çocuğun artık ağzında süt dişi yoktur. Yani altı yaş dişi, bizim için çok kilit bir diştir. Maalesef bu konuda duyarlı hareket edilmiyor” dedi. Toplumda diş kontrolünün pek önemsenmediğine dikkat çeken Dağlı Maalesef insanlarımız 6 ayda bir diş hekimlerine gidip dişlerini kontrol ettirmiyor. Fakat halkımız bu avantajı değerlendirmiyor” diye konuştu. Haber Merkezi