Bolu Belediyesi tarafından Bolu Merkez'de hayata geçirilecek yeni bir proje ile Bolu daha güvenli bir kent oluyor. Öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri için kurulacak olan yeni TEDES (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi) ayrıca trafikte gerçekleşecek yanlış park, aşırı hız ve kırmızı ışık ihlallerini de tespit ederek otomatik olarak cezai işlem uygulayacak.

Bolu Belediyesi'nin kasasından 1 kuruş bile para çıkmadan yapılacak olan yaklaşık 7milyon TL değerindeki TEDES projesi, sistemi kuracak olan firma tarafından hayata geçirilecek. Şirket ise daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nün cezai işlemlerden kazanılan kaynağın Bolu Belediyesi'ne aktardığı %30'luk gelirinden 7 yıl boyunca %40 pay alacak.

Bolu Belediyesi tarafından Bolu'da yepyeni bir proje hayata geçiriliyor. Yılsonuna kadar tamamlanması düşünülen yeni proje sayesinde Bolu, daha güvenli ve daha düzenli bir şehir olacak. Öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sebebiyle kurulması amaçlanan TEDES (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi) ayrıca trafikte gerçekleşecek yanlış park, aşırı hız ve kırmızı ışık ihlallerini de tespit ederek otomatik olarak cezai işlem uygulayarak trafikte de bir düzen sağlamış olacak.

“HER TÜRLÜ OLAYI ANINDA GÖRMEMİZ MÜMKÜN OLACAK”

Proje ile ilgili olarak makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; Bolu'da bir ilke daha imza atmak üzere burada toplandık. Şu an itibariyle alt yapısı tamamen fiber optik kabloyla çekilmiş olan ve Bolu'nun her yerinde kurulacak olan bir gözetim sisteminin anlaşmasını yapıyoruz. Biliyorsunuz geçmişte Emniyet Müdürlüğümüz belirli yerlere kameralar koyarak hem trafik ihlallerini hem de asayiş olaylarını tespit için bir çalışma başlattı. O dönemde bu projeye Bolu Belediyesi yine destek de vermişti. Ama şu an itibariyle ise şehrin çok önemli bir bölümünün tamamen gözlenebileceği bir duruma gelebileceğimiz bir anlaşmayı yapıyoruz. Bu anlaşma gereği Bolu'da bundan sonra trafik kazasından, asayiş olaylarının tamamına gerçekleşen her türlü olayı anında görmemiz mümkün olacaktır” dedi.

“YILBAŞINA KADAR SİSTEMİN BİTECEĞİ SÖZÜNÜ ALDIK”

Konuşmasının devamında yeni projenin Bolu'ya ve Bolu Belediyesi'ne hayırlı olmasını temenni eden Başkan Yılmaz; Yanlış yere park konusunda Bolu olarak çok büyük sıkıntılar yaşadığımız da hepimiz bilmekteyiz. Artık yanlış yere park yapma diye kimseyi uyarmayacağız. Hatta yanlış yere park etsinler diye de bekleyeceğiz. Tabi teknolojiden büyük oranda istifade ediyoruz ve belki şehrin tamamında böyle bir sisteme giden ilk il de biz oluyoruz. İçişleri Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda onların da arzu ettiği teknolojik alt yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sistemdeki tüm verilerin toplanma noktası Emniyet Müdürlüğü olacaktır. Biz güvenli ve sağlıklı bir şehri oluşturmak için de elimizden gelen gayreti gösteriyor ve bu yönde de çalışıyoruz. Bu sistemin bizi en çok ilgilendiren kısmı yeni çıkan bir kanun sonrasında şehirdeki trafik cezalarının %70'inin devlete %30'unun ise belediyelere aktarılacak olmasıdır. Biz belediyeye gelecek olan kısımla bu işi kuruyoruz hiç para harcamadan bu işi kuruyoruz. Tabi sözleşme gereği 6 ay içerisinde bu işin bitmesi lazım ama biz firma ile görüşmelerimiz sonucunda bu yılbaşına kadar sistemin biteceği sözünü aldık. İnşallah bu anlaşmanın hem Belediyemize hem de Bolumuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bolumuz zaten güvenli bir kent ama bu proje ile daha da güvenli bir hale gelecek inşallah” dedi.

“ASIL AMAÇ CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAKTIR”

Yeni proje dahilindeki sistemi Bolu'ya kuracak olan firma yetkilisi Halil Gök ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Protokol imza töreninde konuşan sistemi Bolu'ya kuracak olan firma yetkilisi Halil Gök ise şu ifadelere yer verdi: Bu projede asıl amaç can ve mal güvenliğini korumaktır. Trafik kazalarını azaltmak, şehrin asayiş ve düzeninin sağlanmasına yardımcı olmaktır. Bu proje şu anda 60 ülkede uygulanmakta ve bizde kurum olarak bu projeleri yurt içi ve yurt dışında uyguluyoruz. İnşallah bu proje başta Bolu'ya ve ülkemize hayırlı olur”

Konuşmaların ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve firma yetkilisi Halik Gök tarafından karşılıklı protokoller imzalandı. Haber Merkezi