Boluspor, son maçına kendine göre tam kadro, rakip ise -5 eksik- 16 kişilik bir kadro ile maça başladı. Cihat Arslan Şanlıurfaspor olarak stopere Hüseyin Tok, ön libero Abdulkadir'i stopere çekerek maça başladı. Ama Abdulkadir şanssız bir şekilde sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalırken, sezonu da kapadığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

Bu oyuncunun sakatlığı sonrası Cihat Arslan yine eksik bölgesine diğer ön libero 20 yaşındaki Kubilay'ı stopere çekerek maça devam etti. Maç başlar başlamaz, iki takımın beklerinin ve stoperlerinin aralarına atılan toplarda sızma paslarda pozisyon verdiklerini gördük.

Bunun bizdeki sebebi defans ile orta saha arasındaki kopukluk, Urfaspor'daki ise iki stoperin uyumsuzluğu idi. Yediğimiz golde ise rakip 10 kişi idi(Sakatlık nedeniyle eksikti). Takımımız ilk defa bir maça başlarken bu kadar rakibe pozisyon verdi. Bunun sebebi ise orta sahayı rakibe teslim etmemiz(Hocamızın önde baskılı oynama isteğinin yeterli olması idi).

2. yarıda Hocamız Aleksander Prijovic , Kibong değişikliği ile orta sahada denge kurmak, Ş. Urfaspor'un arkada geniş alan bırakacağını, daha fazla adamla hücum edeceğini düşünerek(Kenan, Kibong, İsmail, Kenan'la ) kontra atağı düşünmesi ama buna , Emre Kılınç dışında uygulanmayınca plan tutmadı.

Kibong sezon başından beri(kiralık) umursamaz oyunu yine devam etti. Urfa'nın baskılı olsa da bireysel hatadan golü bulması, 4 maçtır istediğimiz sonuçların gelmemesi, gardımızı tamamen düşürdü.

16 maç, 17 puan! Zaman zamanda olsa rotasyon, taktik değişiklikler( İsmail, Kenan, Ali Dere), ( İsa, Deniz), ( Umut, İlyas, Nurettin, Reko, Mehmet) takım rekabetini olumlu etkilemediğini, iç saha performansını n kötü olması, oyuncuların sorumluluktan kaçması, dış saha performansımızın da düşmesi( Elazığ, Urfa).

Teknik kadronun oyuncuların kaybetme psikolojisi, son vuruşlarda bile tedirginlik, bu çok tehlikeli durumun bünyeyi sarmaya başlaması, bir takım için( Yönetim, Hoca, Futbolcu), çözülmesi en zor sorundur.

İlk yarının sona ermesi yeniden bir yük getirecek (Yeni Transferler).

Hocamızın son açıklaması istifa sinyali gözükse de bunu kabul edip etmemek Yönetimin işi, kabul etseler yeni hoca, yeni hocaya para(Ekonomik külfet), kabul etmeseler hoca ben istifa ettim siz kabul etmediniz der. Bundan sonra alınacak kötü sonuçların bütün sorumluluğu Yönetime ait olur.

Futbol da iyi sonuçların güzelliği, mutluluktur. Kötü sonuçlar ise iki tarafı kesen bıçak gibidir.

İkinci yarı ile yeniden toparlanır ve istediğimiz sonuçları alır, şehrimize 50'inci yılında kulübümüze yakışır yerde yerimizi alırız. İnşallah yeni yılın takımımıza hayırlı olmasını dileriz...