Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le birlikte ziyaret eden PTT 1. Lig kulüp başkanlarının yaptığı ziyaretin detayları ortaya çıkmaya başladı. Bakan ziyaretinde, PTT Birinci Lig'de mücadele eden kulüplere 500 bin lira yardım sözü alındığı, ayrıca İddia ve Spor Toto gelirlerinin de artırılacağı belirtildi.

HABER MERKEZİ

Bir çok kulüp maddi imkansızlıklar içinde mücadelelerine devam ederken, kulüpleri ekonomik anlamda rahatlatacak müjde bakanlıktan geldi. Kulüplerin gelirlerine katkı yapacakları konusunda başkanlara bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, öncelikle hedeflerinin kulüplere 500 bin lira destek vermeyi amaçladıklarını belirtti.
Kulüp borçlarının da yapılandırılması konusunda önümüzdeki günlerde çalışma yapılacağı, bu konunun da en kısa zamanda yürürlüğe sokulması için kulüplere bilgi verileceği gelen haberler arasında.

Bakan Kılıç, zor şartlarda mücadele eden kulüplerin en önemli gelir kaynaklarının başında Spor Toto ve İddia maç gelirlerinin geldiğini bildiklerini, bu katkı oranında da yükseltilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.