Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, 2015 yılında Bolu ormanlarına 500 bin fidan dikileceğini söyledi.

Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Bölge Müdürlüğü olarak Bolu'daki, orman kaynaklarını ve varlığını, etkin bir şekilde işleterek, Türkiye'ye faydalar sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, Bu anlamda Orman Genel Müdürlüğü'nün misyonu da bu genel kaynakların etkin bir şekilde korunarak, genişletip geliştirerek topluma faydalar sağlayacak şekilde yürütmektedir” ifadesini kullandı.

Ormanların genişletilmesi ve geliştirilmesi kapsamında, mevcut ormanların iyileştirilmesi, ağaçlandırma ve fidanlama ile tohum ihtiyaçlarını karşılama faaliyetleri sürdürdüklerini anlatan Şahin, Ormanların geliştirilmesi ve genişletilmesi, orman kurulumundan gençleştirilmesine kadar olan süreç içerisindeki bütün bakım kültürlerinin uygulandığı bir çalışma bütünüdür. Bu bağlamda biz ağaçlandırma ile birlikte bu yıl Bolu'da bulunan 400 hektarı ağaçlandıracağız. Bu bağlamda toplamda 500 bin adet civarında fidanı toprakla buluşturacağız” şeklinde konuştu.

Şahin, bahar dönemi içerisinde özellikle de otoyol kenarlarındaki fidan dikim ve tamamlama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Yine ceviz ve badem eylem planları kapsamında çalışmalarımız devam etmekte. Yaban meyve türleri ile ilgili ağaçlandırma çalışmalarımız devam etmekte. Fidan dikimi şu an itibari ile de sürüyor. Bu yıl yağışların nisan ayının sonuna taşması münasebeti ile dikim çalışmalarımız rahatlıkla devam ediyor. İnşallah yılsonu itibari ile sonbahar dikimleri ile birlikte 500 bin adet fidanın toprakla buluşturulmasını sağlayacağız” dedi. Haber Merkezi