Gazeteci yazar Raif Yavuz, 50 yıl önce tayini çıktığı için kapatmak zorunda kaldığı Bolu Kültür Sağlık ve Turizm Derneği'ni yeniden kurdu. Yavuz, yaptığı açıklamada, Bolu'nun turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu, bu nedenle derneği kurma ihtiyacı duyduklarını söyledi.
Aynı derneği 50 yıl önce de kurduğunu ama kapatmak zorunda kaldığına dikkati çeken emekli öğretmen Raif Yavuz, 50 yıl sonra yine bu derneğin kurulması için çabaladık. Ben belki yaşım gereği dernek faaliyetlerinde aktif görev yapamayacağım ama dernek yöneticilerimize fikirlerimi sunacağım" diye konuştu.
Yıllar önce kurdukları dernekle çok sayıda etkinlik düzenlediklerini, Bolu'ya enformasyon büroları kazandırdıklarını anlatan Yavuz, Bolu'da turizm açısından gelişim gösterebilecek o kadar çok şey var ki biz zamanında bunları öne çıkarmak için varımızla yoğumuzla çalıştık. Memuriyetim nedeniyle 50 yıl önce kurduğum bu derneğin devamlılığını sağlayamadığımız için kapatmak zorunda kaldık çünkü tayinim çıkmıştı. 50 yıl sonra yine burada aynı isimle aynı derneği kurabilmenin mutluluğunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.
Gençlerin bulundukları şehirdeki turizm değerlerine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Yavuz, şunları söyledi: Ben artık Bolu için elimden geleni yapmış bulunuyorum ama bu devam etmeyeceğim anlamına gelmez. Bolu'ya yıllarımı verdim yine de çalışmalarıma devam edeceğim. Eminim ki benden sonra bu derneğin devamlılığı sağlanacak ve çok güzel işlere imza atılacak. Artık eskisi gibi imkânlar kısıtlı değil. Gençlerimiz daha fazla çalışmalı ki ellerinde ki bu imkânların hakkını vermeliler. Dernek Bolu'nun turizm açısından önem arz eden bütün unsurlarının önemini ortaya çıkarmak için çalışacaktır. Yaklaşık 11 kurucu arkadaşımız var ve ben geçici yönetim kurulu başkanıyım ama bu görevi benden daha genç arkadaşlarıma bırakacağım” dedi.